MISTERIJA: Nestalo 500.000 litara vode iz gradskog bazena!
Foto: Printscreen Kurier.at

kao da je isparila

MISTERIJA: Nestalo 500.000 litara vode iz gradskog bazena!

Austrija -
Zbog praznog bazena deo kupališta na kojem je i veliki tobogan bio je zatvoren za kupače a snižena je i cena cena karata

BIZAMBERG - U noći između ponedeljka i utorka "isparilo je" 500.000 litara vode iz bazena u kupalištu Florijan-Berndl u donjeaustrijskom gradiću Bizambergu (Bisamberg), nedaleko od Beča.

U početku se verovalo da je u pitanju bila sabotaža, međutim istragom je utvrđeno da je reč o tehničkom kvaru. Zbog praznog bazena deo kupališta na kojem je i veliki tobogan bio je zatvoren za kupače u utorak, a uprava je snizila cenu karata, zbog nepotpune usluge!

Kupališta su nažalost postala meta vandala koji ih uništavaju i prave štetu. Za sada nepoznati počinioci su tokom prošlog vikenda u bazene "Prirodnog kupališta" u Glognicu (Gloggnitz, gradić na jugu Donje Austrije ) istresli đubre iz pet okolnih kontejnera. U dva je bio organski otpad, a tri sa ostalim smećem.

U bazene su bacali i nekoliko stolica, suncobrana i njihovih postolja. Domar kupališta je u rano jutro otkrio šta se desilo. Prirodno kupalište u Glognicu je zato bilo zatvoreno u nedelju, kada je vladala tropska vrućina i kada se očekivalo oko 1.400 posetilaca.

Vatrogasci su morali prvo da ispumpaju svih 650.000 litara vode iz bazena, da bi mogli da ga očiste. Ovo kupalište je već bilo meta sličnog vandalskog napada, kada su u bazene bačena dva kontejnera sa smećem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track