DRAMA NA IZLETU: Osa ga ujela za nogu, pao u komu i umro jer lek nije delovao!
Foto: Profimedia

Preminuo u bolnici

DRAMA NA IZLETU: Osa ga ujela za nogu, pao u komu i umro jer lek nije delovao!

Austrija -
Tomas, koji je inače alergičan na ubod ose, odmah je popio lek koji uvek sa sobom nosi, ali medikament, za razliku od nekoliko prethodnih situacija, nije delovao

VALDFIRTEL - Austrijanac Tomas L. (41) preminuo je posle uboda ose, iako je odmah po ubodu insekta popio antialergijski lek. On je bio na izletu sa ženom i dve ćerke kada ga je na jednoj livadi u nogu ubola osa.

Tomas, koji je inače alergičan na ubod ose, odmah je popio lek koji uvek sa sobom nosi, ali medikament, za razliku od nekoliko prethodnih situacija, nije delovao. Ubrzo po ubodu, imao je tešku alergijsku reakciju. Natekao mu je vrat i počeo je da se bori za dah.

"Ne verujem da ću izdržati", bile su mu poslednje reči.

Spasilačka ekipa je u rekordnom roku stigla na lice mesta. Specijalni austrijski sanitetski helikopter "hristofor" prebacio je Tomasa u bolnicu, ali je tamo stigao kada je već bio u komi iz koje se nije probudio.

Tomas, inače podoficir transportne čete austrijskih oružanih snaga i doborvoljac u lokalnom vatrogasnom društvu, nastaviće da čini dobra dela i posle smrti, piše bečki Kronen Cajtung. Naime, on je nedavno odlučio da se njegovi organi u slučaju njegove iznenadne smrti doniraju za transplantaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track