UBRZANA PROCEDURA: 7 miliona evra odštete žrtvama koje je zgazio Alen Rizvanović poreklom iz BiH!
Foto: Printscreen Krone.at

MESEC DANA OD MASAKRA U GRACU

UBRZANA PROCEDURA: 7 miliona evra odštete žrtvama koje je zgazio Alen Rizvanović poreklom iz BiH!

Austrija -
Od sedam miliona evra, oko 5,8 miliona dobiće naslednici poginulih i povređeni, a preostalilh 1,2 miliona evra biće isplaćeno za nadoknadu materijalne štete koju je prouzrokovao Rizvanović u Gracu

GRAC - Porodicama žrtava i povređenima u masakru koji je počinio u centru Graca Alen Rizvanović (26), poreklom iz BiH biće isplaćeno sedam miliona evra odštete.

Iako je prošlo mesec dana od tragedije građani se još nisu oporavili od šoka posle ubilačke vožnje Riizvanovića, kada je ubio troje i ranio 36 ljudi. Među poginulima je dečak star 4 godina, Adis Dolić (28) iz Velike Kladuše i jedna žena (53). Mala je uteha za porodice poginulih i za povređene od kojih će neki ostati trajni invalidi, da će im biti isplaćene maksimalne svote za slučajeve nesreće i to u rekordno kratkom roku.

Od sedam miliona evra, oko 5,8 miliona dobiće povređeni i naslednici poginulih. Preostalilh 1,2 miliona evra biće isplaćeno za nadoknadu materijalne štete, polupanih automobila, izloga i svega što je u gradu oštetio i uništio Rizvanović. Pošto masakr nije počinio svojim automobilom, već onim koji je vlasništvo njegovog oca procedura isplate štete biće jednostavniji, objašnjavaju eksperti za osiguravajuće pravo.

Osim toga žrtvama je za telesnu i duševnu terapiju, na poseban račun, koji je otvorio Grad Grac, uplaćeno dosada više od 100.000 evra. Ovaj račun će ostati otvoren sve do završetka sudskog procesa protiv Rizvanovića. Novac će tek tada biti isplaćen. Veruje se da će u vreme suđenja ponovo stići veće uplate na ovaj humanitarni konto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja