OPASAN KAD JE GLADAN: Vuk pobegao iz zoo vrta, videli ga u blizini dece koja su se igrala!
Foto: Printscreen Krone.at

POTERA U SEVERNOJ ŠTAJERSKOJ

OPASAN KAD JE GLADAN: Vuk pobegao iz zoo vrta, videli ga u blizini dece koja su se igrala!

Austrija -
Uprava parka se nadala da će se sa vratiti, a zatim postavila zamke sa hranom, ali Friciju je očigledno milija sloboda

ST: MARGARETEN - Sivi vuk, zvani Frici (Fritzi) pobegao je iz zoološkog vrta "Parka divljine Mautern" (Wilde Berg Mautern) u severnoj Štajerskoj. Za Fricijem je krenula velika potera sa ciljem da se zver ulovi živa.

Koordinator potrage za Fricijem je Ervin Hinterdorfer (Erwin Hinterdorfer), gradonačelnik mesta St. Margareten (St. Margareten bei Knittelfeld) u štajerskom okrugu Murtal. On kaže da je Frici proteklih dana primećen u blizini nekih seoskih domaćinstava i dece koja se igraju.

"Očevici kažu da se ponašao stidljivo i pitomo, ali ne treba zaboraviti da je to ipak divlja životinja", upozorava Hinterdorfer. i dodaje da je neophodan oprez, pogotovo ako nekoliko dana nije ništa jeo.

Jedan plan je da se vuk namami hranom u zamku. Ako to ne uspe, plan B je da se uspava i vrati u zoo vrt. Ukoliko ne uspe ni jedan od njih i dođe do opasnosti za ljude i stoku, biće dat nalog za odstrel Fricija. Vuk je pre nekoliko nedelja je preseljen iz bavarskih šuma u Park divljine Mautern. Prošle nedelje jake kiše su podlokale ploče na dnu kaveza , koje su i postavljene da bi se sprečilo da vukovi potkopaju zemlju ispod ograde.

Frici je iskoristio priliku i kroz jednu jamu izašao iz ograđenog parka. Uprava parka se prvo nadala da će se sa vratiti, a zatim postavila zamke sa hranom, ali Friciju je očigledno milija sloboda i život daleko od zoološkog vrta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track