UTOČIŠTE ZA DEVOJČICE: Bečka opština Otakring otvara dom za maloletne izbeglice!
Foto: Kurir Austrija

IMAĆE KROV NAD GLAVOM

UTOČIŠTE ZA DEVOJČICE: Bečka opština Otakring otvara dom za maloletne izbeglice!

Austrija -
Preduzećemo sve da devojčice dobiju svu potrebnu pomoć. U ovakvoj situaciji moramo pokazati razumevanje i civilnu hrabrost, kaže predsednik opštine Otakring, Franc Prokop

BEČ - Bečka opština Otakring (Ottakring) daće svoj doprinos rasterećenju najvećeg, prvog prihvatnog centra za izbeglice koji traže azil u Austriji, onog u donjeaustrijskom Trajskirhenu (Traiskirchen) koji od petka više ne prima nove stanare.

Jedna veća zgrada u opštini Otakring, koja se u poslednje vreme nije koristila, biće pretvorena u dom za maloletnice. Tu će biti smeštene devojčice koje su uspele da se domognu Austrije, ali su tu došle bez roditelja, rođaka ili ikakvog drugog punoletnog pratioca.

"Preduzećemo sve da devojčice budu dobro smeštene i dobiju svu potrebnu pomoć. U ovakvoj situaciji moramo delovati ispravno, pokazati razumevanje i civilnu hrabrost, te ne oklevati niti jednu sekundu", kaže predsednik opštine Otakring, Franc Prokop (Franz Prokop, SPÖ).

"Drago mi je što nam opština Otakring pomaže u rešavanju ovih teških zadataka" izjavio je koordinator za izbeglice u Beču, Peter Haker (Peter Hacker).

Domom za samačke maloletne ženske izbeglice upravljaće Radničko-samarićanski savez Beča. Slobodno vreme će im, u okviru nove lokalne inicijative "connect.ottakring", biti organizovano uz pomoć "Dečijih prijatelja" (Kinderfreunde) i Udruženja bečkih omladinskih centara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track