GUDENUS: Beč duguje 16 milijardi evra, SPÖ vodi Grad glavom kroz zid!
Foto: Fpo

Oštra kritika bečke vlasti

GUDENUS: Beč duguje 16 milijardi evra, SPÖ vodi Grad glavom kroz zid!

Austrija -
To znači da svaki Bečlija, od novorođenčeta do penzionera duguje po 8.941 evra, kaže šef poslaničkog kluba FPÖ u bečkom parlamentu

BEČ - Dug Grada Beča porastao je na 16 milijardi evra i kraj se još ne nazire, SPÖ, u punoj brzini, vodi Grad glavom kroz zid, upozorio je Johan Gudenus (Johann Gudenus), šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPÖ) u bečkom parlamentu.

"To znači da svaki Bečlija, od novorođenčeta do penzionera duguje po 8.941 evra. Gradska ministarka finansija Brauner (Renate Brauner, prim.aut.) očigledno je još na odmoru, jer ne vidim nikakav predlog kako da se ova eksplozija duga rešava", rekao je Gudenus.

On je rekao da će se dolaskom Hajnca Kristijana Štrahea (Heinz Christian Strache) na mesto gradonačelnika Beča posle izbora 11. oktobra, konačno obezbediti transprentnost u gradskih finansijama.

Provera nemilosrdan novca, koji je uključivao i povereno operacije i zabranu spekulacija sa novcem poreskih obveznika Bečke su na plavoj meniju. "Osim toga mirno gledati kako dug grada neobuzdanog uzdiže 20 milijardi evra u pravcu, čak i potpuno bolesnom SPO Vienna incident" je Gudenus sigurno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track