RUMUNSKA BANDA HARALA AUSTRIJOM: Ubijali, silovali i pljačkali starce po Evropi!
Foto: Printscreen Osterreich

KONAČNO IZA REŠETAKA

RUMUNSKA BANDA HARALA AUSTRIJOM: Ubijali, silovali i pljačkali starce po Evropi!

Austrija -
Sedmorica državljana Rumunije pljačkali su po Donjoj i Gornjoj Austriji, ali i preko granice u nemačkoj pokrajini Bavarskoj i drugim zemljama

BEČ - Pre nedelju dana je policija u Austriji uspela da razbije i pohapsi bandu provalnika.

Sedmorica državljana Rumunije pljačkali su po Donjoj i Gornjoj Austriji, ali i preko granice u nemačkoj pokrajini Bavarskoj i drugim zemljama. Meta su im bile porodične kuće, a bili su izuzetno brutalni. Maltretirali su, pretili i tukli žrtve, koje su uglavnom bile stariji ljudi, izjavio je novinarima Franc Polcer (Franz Polzer), šef Pokrajinskog kriminalističkog biroa Donje Austrije.

Sedmorica Rumuna, su u rođačkim vezama, i već imaju krivični dosije. Uhapšeni su i osuđivani zbog različitih vrsta kriminala, u više evropskih država. Pljačkaške pohode su imali do Belgije i Holandije. Žrtve su imale male šanse da se suprotstave ovoj bandi, koaj je bila naoružana hladnim i vaternim oružjem. U Majlingu (Meiling) u Bavarskoj su ostavili, zaključane u ostavi, posle dva dana mučenja, teško povređenog 72-godišnjaka i njegovu ženu. Čovek je iskrvario i umro.

Lista zločina je podugačka. Između ostalih nedaleko od Ciriha su pokušali da siluju jednu 78-godišnjakinju; jednom 72-godišnjaku su slomili rebra i kosti lica, zbog 2.000 evra i nešto bezvrednog nakita; jednu 69-godišnjakinju su pesnicom udarali nekoliko puta do besvesti, da bi joj uzeli malo para; jednu 73-godišnjakinju su udarali drvenom palicom i držali joj zatvoren nosi i usta, preteći da će je ugušiti; jednu 58-godišnju ženu u invalidskim kolicima i njenu 83- godišnju majku su su tukli i zaključali, zbog samo 30 evra....

Konačno 6. septembra su članovi bande u donjeaustrijskom Genzendorfu (Gänsendorf), dvadesetak kilometara severno od Beča, tukli po licu jednu 87-godišnjakinju i pretili joj sekirom. Zatvorili su je posle toga u podrum, te pobegli sa nešto novca i dve zlatne ogrlice. Starica je uspela da se oslobodi i alarmira policiju.

Policija je već bila na tragu ovoj bandi. Pred jednim ugostiteljskim lokalom u Beču su policajci zaustavili i uhapsili kriminalce, koji nisu pružali nikakav otpor. Istražitelji smatraju da ova familijarna banda ima još barem tri člana i da je odgovorna za još neka zločina1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja