KRVAVI OBRAČUNI NARKO BANDI U SALCBURGU: Čovek izboden na smrt u masovnoj tuči!
Foto: Printscreen Osterreich

BORBA ZA PREVLAST

KRVAVI OBRAČUNI NARKO BANDI U SALCBURGU: Čovek izboden na smrt u masovnoj tuči!

Austrija -
Policijski istražitelji su pronašli nož kojim je žrtva ubodena, a ubrzo posle toga i 17-godišnjeg Avganistanca, koji je uhapšen

SALCBURG - Lehenski park u Salcburgu je mesto koje svi u gradu najradije izbegavaju.

Već duže vreme u njemu se okupljaju razne bande koje se sukobljavaju, a neretko su to i krvavi obračuni. Preksinoć (22. septembar) je u Lehenskom parku došlo do sukoba petnaestak Avganistanaca i Turaka. Oni su došli naoružani bejzbol palicama, metalnim šipkama, noževima i drvenim palicama.

U opštoj tuči jedan 50-godišnji Turčin uboden je nožem, i on je pao na zemlju i ostao da leži teško povređen. Tada su se ostali učesnici tuče razbežali, a nepoznati muškarac je teško povređenog Turčina prevezao u bolnicu. Čovek je međutim od zadobijenih povreda sutradan preminuo (sreda, 23. septembar).

Policijski istražitelji su pronašli nož kojim je žrtva ubodena, a ubrzo posle toga i 17-godišnjeg Avganistanca, koji je uhapšen u blizini parka. Policijski portparol Salcburga kaže da istražitelji još nisu sigurni da li je reč o počiniocu, jer tek trebaju da budu saslušana sva privedena lica osumnjičena za učestvovanje u tuči.

Još nije potpuno jasno šta je razlog krvanog avganistansko-turskog obračuna u ovom delu Salcburga. Avganistanci kontrolištu tržište ilegalnih narkotika u gradu, čime su na putu Turcima. Nedavno je policija, u poslednji čas, uspela da razdvoji osamdesetak Avganistanaca i Turaka baš u Lehenskom park.

Oni su i tada, naoružani kao i preksinoć, započeli masovnu tuču. Ranije je dolazilo do sukoba ovih bandi,i bilo povređenih ljudi i oštećenih automobila i na Glavnoj železničkoj stanici Salcburga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track