KAKAV APSURD: Vozovi iz Salcburga mogu da voze do Bavarske, ali bez putnika!
Foto: Milan Ilić

KO RAZUME SHVATIĆE

KAKAV APSURD: Vozovi iz Salcburga mogu da voze do Bavarske, ali bez putnika!

Austrija -
Dogovoreno je da vozovi saobraćaju u intervalu od dva sata, uz kontrola putnika koji ulaze u voz kako bi se sprečilo putovanje migranata

BEČ - Železnički saobraćaj između Salcburga i Bavarske, koji je više od tri nedelje obustavljen zbog izbegličke krize, danas je ponovo uspostavljen.

Nemačka privatna železnička kompanija Meridian dobila je odobrenje da ponovo saobraća između Frajlasinga i Salcburga. U pravcu Bavarske vozovi su danas krenuli bez putnika, a austrisjka železnica OeBB moćiće od četvrtka, iako ograničeno, ponovo da saobraća na ovoj liniji.

Predstavnici OeBB i Meridiana, nakon intenzivnih razgovora sa nemačkom policijom, dogovorili su obnovu železničkog saobraćaja. Kao prvi korak dozvoljeno je vozovima Meridiana iz Bavarske da saobraćaju ka Salcburgu, međutim u povratku ne smeju prevoziti putnike do četvrtka. Od četvrtka vozovi mogu prevoziti putnike preko granice.

Dogovoreno je da vozovi na ovoj liniji saobraćaju u intervalu od dva sata, a dogovorena je i kontrola putnika koji ulaze u voz kako bi se sprečilo putovanje migranata. Kontrola putnika, pre ulaska u vagone, za sada još nije detaljno dogovorena zbog čega je prevoz putnika iz Austrije zabranjen do četvrtka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track