BOLESNOJ DEVOJČICI OTROVALI PSA: Analenu (3) će od Božića čuvati novo obučeno štene!
Foto: Printscreen Krone.at

IMA DOBRIH LJUDI

BOLESNOJ DEVOJČICI OTROVALI PSA: Analenu (3) će od Božića čuvati novo obučeno štene!

Austrija -
Devojčici oboleloj od dijabetesa na jednoj priredbi ljubitelja životinja u Beču priredili iznenađenje

OBERPETERSDORF - Analena (3) će dobiti novog psa, čuvara.

Posle objavljivanja vesti da je neko otrovao specijalno školovanog medicinskog psa Fionu, koja je signalizirala kada je mala pacijentkinja od dijabetesa u opasnosti, javili su se mnogi dobri ljudi da pomognu bolesnoj devojčici i njenoj majci.

Trogodišnja Analena živi sa majkom u porodičnoj kući Oberpetersdorfu u pokrajini Gradišće (Burgenland). Bolesna je od šećerne bolesti, i to težeg oblika, i mora da bude pod stalnim nadzorom. Ovčarski pas Fiona je mogla da otkrije kada se opasno izmeni nivo šećera male Analene. Ovi psi, njuhom, na bazi promena hemijskih promena u znoju odnosno dahu, osećaju kada njihov štićenik ima bilo previše ili premalo šećera u krvi. Cena uvežbavanja jednog psa za ovakvu pomoć pacijentima iznosi oko 10.000 evra

Međutim nepoznata osoba nedavno je otrovala Fionu, najverovatnije otrovom protiv pacova, bačenim u hrani preko ograde kuće. Ovo su utvrdili veterinari obdukcijom posle Fioninog naglog uginuća, uz povraćanje.

Međutim u 9. oktobra Analena i njena 27-godišnja majka Katrin pozvani na jednu priredbu ljubitelja životinja u Beču. Tamo ih je čekalo iznenađenje : Božić Bata će Analeni pokloniti novog psa čuvara. List Kronen Cajtung je objavio da ovih dana na svet doći nov pas koji će biti školovan kao i Fiona, i to u istom psećem leglu, i biti poklonjen Analeni..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track