TAKO SE PROTESTUJE U BORDELIMA: Besplatan seks u Gracu i Salcburgu!
Foto: Reuters 2015

LJUTI ZBOG POREZA

TAKO SE PROTESTUJE U BORDELIMA: Besplatan seks u Gracu i Salcburgu!

Austrija -
"Poreska uprava bi zaparvo trebala da nas podržava, čak i plaća, jer ovo što radimo je zapravo socijalni rad", izjavio je vlasnik jednog lanca javnih kuća

GRAC - Od letos prostitutke kod Paše u Salcburgu su gratis, od oktobra i u Gracu.

Herman Miler (Herman Müller), vlasnik lanca bordela "Paša" (Pascha) je svojom protestnom akcijom uzburkao ne samo tržište "najstarijeg zanata a svetu", nego i čitavu austrijsku javnost, te privukao veću pažnju inostranih medija.

Svim gostima svoje javne kuće u Salcburgu od ovog leta nudi "besplatan ulaz, besplatna pića i besplatan seks", a prošle nedelje je gratis ponudu proširio i na Grac. Željni besplatnog seksa ljudi dolaze sa svih strana Austrije u metropoli Štajerske.

"Kralj noćnog života" na ovaj način prostestuje protiv previsokih poreskih opterećenja koje ima njegovo uslužno preduzeće.

Bolje je da novac poklanjam svojim klijentima nego da ga dajem državi", kaže Miler i dodaje da svaki klijent, ako želi, može ostaviti nešto novca, ali plaćanje nije obavezno.

"Ako žele neka daju koliko smatraju da vredi", izjavio je Miler.

Klijenti i dalje daju novac za seks kod Paše, ali ne koliko je inače bilo po cenovniku. Miler priznaje da mora da doda nešto para da devojke koje kod njega rade ne bi bile na gubitku. Poreska uprava, koja je dosad Mileru porez određivala na bazi procena prihoda njegovih bordela, još se ne izjašnjava.

"Poreska uprava bi zaparvo trebala da nas podržava, čak i plaća, jer ovo što radimo je zapravo socijalni rad", izjavljuje Miler bečkom dnevnom listu Esterajh.

Potvrdio je da će njegova akcija "gratis seks" trajati do kraja ove godine, a možda se nastaviti i u 2016.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track