(FOTO) NEVIĐENA DRAMA NA DRUMU: Jelen uleteo kroz prozor u autobus, a onda počinje horor!
Foto: Printscreen Heute.at

NEVEROVATNA NESREĆA U KORUŠKOJ

(FOTO) NEVIĐENA DRAMA NA DRUMU: Jelen uleteo kroz prozor u autobus, a onda počinje horor!

Austrija -
Šofer u šoku nije stigao da povuče ručnu kočnicu, pa je autobus krenuo da klizi nizbrdo ka nabujaloj reci

ŠPITAL - Nešto potpuno neverovatno dogodilo se u sredu uveče na regionalnom putu B99 preko Kačberga, nedaleko od koruškog grada Špital na Dravi (Katschberg Straße, Sittal an der Drau).

Jedan mladi jelen je, trčeći preko puta, uleteo u autobus. On je razbio prednji prozor i upao u vozilo.Tom prilikom lakše ranjeni vozač uspeo je da prikoči, i potražio zaklon od razjarenog jelena, koji je udarao rogovima po unutrašnjosti vozila.

Smrskana šoferšajbna (Foto Printscreen krone.at)
Smrskana šoferšajbna (Foto Printscreen krone.at)

Šofer i jedini putnik u autobusu polako su se povlačili prema zadnjim vratima, pred uplašenom i besnom životinjom, i sakrili između sedišta. Međutim to je bio tek početak horora jer šofer u šoku nije stigao da povuče ručnu kočnicu, pa je autobus krenuo da klizi nizbrdo ka nabujaloj reci. Međutim od udario je u drvo kraj puta i tako se zaustavio.

Tada su kroz zadnja vrata uspeli da se iz vozila izvuku i jelen i vozač i putnik. Posledice ove gotovo nestvarne nesreće su težak psihički šok vozača (53) autobusa i putnika, 15.000 evra materijalne štete i puna tri sata zatvoren put B99.

Foto Printscreen krone.at
Foto Printscreen krone.at

Statistički zavod Austrije zabeležio je tokom 2014. godine u državi ukupno 280 nesreća na putevima u kojima je učestvovala divljač, a u kojima su dve osobe poginule a povređeno je 338 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track