OPROŠTAJ OD LEPE BOSANKE: Ena Kadić (26) koja je poginula praveći selfi, juče je sahranjena!

TUGA I NEVERICA

OPROŠTAJ OD LEPE BOSANKE: Ena Kadić (26) koja je poginula praveći selfi, juče je sahranjena!

Austrija -
Poslednjem ispraćaju bivše Mis Austrije, bosanskog porekla prisustvovali su osim članova porodice njeni mnogobrojni prijateji, nekadašnji školski drugovi i poznanici, koleginice

INZBRUK - U subotu je nedaleko od mesta na kojem je poginula sahranjena Ena Kadić, Mis Austrije 2013.

Na Glavnom groblju Ost, u delu tirolske metropole zvanom Pradl, poslednjem ispraćaju lepotice bosanskog porekla prisustvovali su osim članova porodice njeni mnogobrojni prijateji, nekadašnji školski drugovi i poznanici. Sahrani su prisustvovale mnoge medijske ličnosti, kao i nekadašnje Enine kolegice, lepotice koje su, kao i ona, osvajale titulu Mis Austrije odnosno Mis Tirola.

Kadićeva nije imala ni 27 godina kada je preminula 19. oktobra, tri dana nakon kobnog pada sa panoramske platforme na inzbruškom brdu Bergizel. Uz sanduk sa Eninim telom, koji su doneli do muslimanskog dela groblja, posle molitve imama je na bosanskom i nemačkom održao kratak govor.

On je podsetio na životni put Ene Kadić, koja je u Austriju izbegla u vreme rata u BiH, kada je imala četiri godine. Do 2013. je vodila normalan život, kada je postala poznata širom Austrije, nakon što je izabrana za najlepšu devojku u državi.Ipak, pokušavala je da "ostane čvrsto na zemlji" i zato je lani napustila svet reflektora i foto-modela , rekao je imam. Posle toga je Enin sanduk položen u grob.

Policija, koja veruje da je pad bio nesrećni slučaja, ipak još nije zaključila istragu. Za sada nema nikakvih nagoveštaja da je neko gurnuo Enu u provaliju, niti da je izvršila samoubistvo. Možda će dodatno svetlo na poslednje trenutke pred Enin pad dati podaci sa mobilnog telefona, koji još nisu dešifrirani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track