UZELI GA NA ZUB: Gradsko saobraćajno tužilo vozača za prisluškivanje putnika!
Foto: Printscreen Krone.at/Christoph Gantner

ĆERAĆE SE JOŠ

UZELI GA NA ZUB: Gradsko saobraćajno tužilo vozača za prisluškivanje putnika!

Austrija -
Ali Keze u čiju je korist presudio Vrhovni sud i naložio preduzeću "Linc linije" da ga vrati na posao nije mogao da sedne za volan pošto su ga odmah ponovo suspendovali

LINC - Ali Keze (Ali Köse) šofer gradskog autobusa u Lincu, koji je dobio otkaz zbog nošenja ružičaste trake za kosu, pa se žalio do Vrhovnog suda Austrije, gde je napokon dobio zadovoljštinu, čeka novo suđenje!

Ali je posle odluke Vrhovnog suda, da ima pravo da nosi traku za svoju bujnu kosu u boji kakvoj želi, došao u ponedeljak (19. oktobar) ponovo na posao u gradsko javno saobraćajno preduzeće Linca (Linzer Linien). Ponosno je nosio traku ovaj put crvenakste nijanse. Međutim, ni u ponedeljak, a ni kasnije, nisu mu dopustili da sedne za volan autobusa.

Šefovi su ga odmah u ponedeljak ponovo supendirali i poslali kući. Rukovodstvo preduzeća ga sada tuži zbog "zadiranja u privatnost putnika". Naime, prilikom prethodnih ročišta, Ali je priložio snimak jednog svojeg razgovora sa svojim šefom, tokom kojega se čuje i razgovor putnika u autobusu. Ovo je "masivno zadiranje u prava ličnosti" piše u tužbi koju je Linzer Linien dostavila Sudu za radno pravo u Češkom Krumlovu, gradu u Češkoj, nedaleko od Linca, u kojem Ali ima prebivalište.

"Ovo je smešno", kaže Ali. "Žele da me se reše. I traka za kosu je bila samo povod, što tvrdim od početka procesa. Uvek ukaazujem na nepravdu, i zato sam im trn u oku", dodaje Ali, koji smatra da je njegovo članstvo u nepartijskom sindikatu pravi razlog konflikta.

Ali je suspendovan, ali dobija punu platu i spreman je da se bori i protiv najnovije optužbe.

"Stalo mi je da isteram pravdu do kraja", kaže Ali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track