TRAŽE MILOSTINJU ALI NEMAJU MILOSTI: Prosjaci unakazili lice izbeglici!

NAPAD U SALCBURTGU

TRAŽE MILOSTINJU ALI NEMAJU MILOSTI: Prosjaci unakazili lice izbeglici!

Austrija -
Azilant (27) rodom iz Iraka, zamolio je rumunske prosjake da mu daju malo piva a oni su krenuli da ga udaraju i šutiraju

SALCBURG - Petorica prosjaka iz Rumunije pretukli su jednog izbeglicu iz Iraka.

Sud u Salcburgu četvoricu je osudio na uslovne kazne zatvorom, od jednog do tri meseca, a peti prosjak je oslobođen. Tuča je izbila na Južnotirolskom trgu u blizini Glavne železničke stanice Salcburga. Rumuni koji su povezani rođačkim vezama 6. oktobra uveče zajedno su pili pivo.

Jedan 27-godišnji azilnt, rodom iz Iraka, zamolio ih je da mu daju malo piva, tada ga je jedan od Rumuna bez ikakovog razloga poprskao pivom i pokušao da ga šutne. Iračanin je krenuo da beži, a za njim su pojurila sva petorica Rumuna. Azilant se spotakao i pao, a progonioci su počeli besomučno da ga udaraju i šutiraju, i po glavi.

Momaku su u pomoć pritekli jedan vojnik i policijska patrola. Iračanin je prebačen u bolnicu gde su mu konstatovane teške telesne povrede. Njemu su slomljene kosti lica i vilica. Uhapšeni Rumuni su priznali da su tukli Iračanina. Oni su se branili da im je oteo pivo, i počeo je da beži, ali je, pijan, pao licem na asfalt. Posle toga su ga malo šutirali, ali ne po glavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track