EVO KO VODI SRBE U BEČU Kapetanović: Izbori za Zajednicu srpskih klubova nisu važni!
Foto: Milan Ilić

Beč

EVO KO VODI SRBE U BEČU Kapetanović: Izbori za Zajednicu srpskih klubova nisu važni!

Austrija -
Ne vidim nijedan razlog da se izborima u Zajednici daje posebna medijska pažnja, kaže predsednik Zajednice Borislav Kapetanović

BEČ - Duboka kriza u rukovođenju Zajednicom srpskih klubova u Beču ovih dana doživljava svoj vrhunac. Naime, iako izbori za rukovodstvo zajednice treba da budu održani do kraja meseca, to se, već po tradiciji, odvija skoro pa kao u ilegali, bez ikakvog javnog istupa predsednika Zajednice Borislava Kapetanovića koji bi brojnom srpskom korpusu u Beču trebalo da podnese račune i kaže šta se to do sada uradilo i koji su planovi i vizije za dalji rad.

Iako u vrhu i među članstvom već godinama vlada nezadovoljstvo aktivnostima i dometima Zajednice koja se vremenom srozala i u očima domaćina, odnosno donosilaca odluka u Gradu Beču, niko nema hrabrosti da pokrene točak korenitih promena. Pozvali smo Kapetanovića koji je, najpre bio u čudu što je tema izbora u Zajednici uopšte interesantna tema za Kurir!

"Najmanje su važni izbori u Zajednici i da li ću se ja kandidovati ili ne. Zajednica funkcioniše dobro, po svom statutu i pravilniku i sve što radimo je isključivo na bazi dogovora unutar članova Zajednice", kaže Kapetanović.

On kaže da "ne vidi nijedan razlog da se izborima u Zajednici daje posebna medijska pažnja", iako je, podsetimo, reč o najvećoj srpskoj organizaciji u Beču!

"To je interna stvar. To, koliko ja znam, nije nikada rađeno niti će, sem u smislu da se posle izbora objavi kao informacija", zaključuje Kapetanović, koji, očigledno, smatra da nije važno kakav imidž među Srbima, ali i kod domaćina ima organizacija koja sebe smatra krovnom u ovom delu dijaspore, a koja već decenijama funkcioniše kao gastarbajterska družina, a ne organizacija Srba koji su i te kako integrisani u austrijsko društvo i imaju kapaciteta za mnogo ozbiljniji angažman i doprinos austrijskom društvu.

Tačan datum izborne skupštine Zajednice znaće se do kraja nedelje, a Kurir će se ozbiljno baviti ovom temom narednih dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track