UZBUNA: Izbeglički centar zatvoren zbog sumnje na tuberkulozu!
Foto: Printscreen Heute.at/homas Lenger

KARANTIN

UZBUNA: Izbeglički centar zatvoren zbog sumnje na tuberkulozu!

Austrija -
Nedavno je u izbagličkom centu u donjeaustrijskom Leoberdorfu kod Badena petočlana familija hitno prebačena u bolnicui zbog sumnje da su oboleli od tuberkuloze

LEOBERDORF - Čitavo ovo područje je odmah posle toga pretvoreno u karantin. Srećom posle pregleda i dobijenih rezultata analiza ispostavilo se da je ovo bila lažna uzbuna, a centar je ponovo otvoren. Od prošlog meseca prazni lokali šoping-centra Blumfild pretvoreni su u spavaonice za izbeglice u tranzitu, sa montažnim krevetima i drugim nameštajem.

Ukupan kapacitet ovog "kampa" je 225 lica. U ponedeljak su humanitarni radnici postali uznemireni, zbog jedne bakterijske infekcije od koje je obolela čitava porodica, a za koju su posumnjali da bi mogla biti tuberkuloza. Za svaki slučaj, čitav ovaj tranzitni centar odmah je zatvoren i detaljno dezinfikovan, a svih pet članova porodice sa sumnjivim simptomima odvezeno je u bolnicu.

Kada je konstatovano da niko u porodici nema tuberkulozu oni su svi otpušteni iz bolnice i nastavili su put prema Nemačkoj. Tranzitni centar u Leobersdorfu sa 225 kreveta, ponovo je na raspolaagnju za prijem izbeglica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track