ZAHTEV LIDERA AUSTRIJSKIH SLOBODARACA Štrahe: Odmah ukinuti sankcije Rusiji!
Foto: Kurir Austrija I Rojters

Veća šteta nego korist

ZAHTEV LIDERA AUSTRIJSKIH SLOBODARACA Štrahe: Odmah ukinuti sankcije Rusiji!

Austrija -
Sankcije su u suprotnosti sa neutralnošću na koju se obavezala Austrija pre više od šest decenija, kao i da nisu u saglasnosti sa Ustavom, upozorio je Hajnc-Kristijan Štrahe

BEČ - Lider Slobodarske stranke Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe zatražio je odmah ukidanje sankcija Evropske unije protiv Rusije, kao i tešnju saradnju sa Moskvom u borbi protiv terorizma.

On je u saopštenju ukazao da je već na početku sankcija protiv Rusije, marta prošle godine, upozoravao na ekonomske i političke posledice.

"Sada kada Rusija zajedno sa Francuskom vodi borbu protiv terorizma, apsurdno je, imati sankcije“, smatra Štrahe.

On je, takođe, ocenio da su sankcije u suprotnosti sa neutralnošću na koju se obavezala Austrija pre više od šest decenija, kao i da nisu u saglasnosti sa Ustavom. Štrahe je ukazao da su sankcije nanele štetu EU, jer je Rusija treći najvažniji trgovinski partner Unije.

On je podsetio da su državama EU potrebne pre svega nafta i gas, dok su Rusima neophodne zapadne mašine i kola. Sankcije nanose dugoročnu štetu, rekao je Štrahe pozivajući se na procene austrijske ekonomske institucije Wifo, prema kojoj sankcije mogu ugroziti 45.000 radnih mesta u Austriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track