SRBI U BEČU ISMEJANI ZBOG BOŽIĆNIH PRASIĆA: Evo kako nas je ocrnio najtiražniji austrijski list!

Kronen cajtung preterao

SRBI U BEČU ISMEJANI ZBOG BOŽIĆNIH PRASIĆA: Evo kako nas je ocrnio najtiražniji austrijski list!

Austrija -
BEČ - Najtiražniji austrijski dnevni list "Kronen cajtung" u satiričnom tonu objavio je priču o Srbima koji žive u Beču, a kojima je familija iz zavičaja poslala božićno pečenje.

Podsetimo, ovakav unos hrane u zemlju zakonom je zabranjen u Austriji, ali je ton Kronen cajtunga i karikatura koju je list objavio krajnje ponižavajući za Srbe.

"Bizarne scene odgirale su se nedavno, uoči pravoslavnog Božića 7. januara na autobuskoj stanici u bečkom Hernalsu. Finansijska policia dobila je dojavu da će Srbi koji žive u Beču pokušati da prošvercuju prasiće, iako je uvoz takve hrane zabranjen", piše Krone i dodaje:

"Na stanici je bila velika gužva, gomila ljudi čekala je svoja vakumirana pakovanja mesa. Ali, da tako prijatno raspoloženje ne traje dugo, pobrinuli su se pripadnici bečke specijale jedinice Wega, koji su intervenisali na licu mesta. Eskalaciju sukoba sprečio je vozač, koji je platio kaznu za celokupnu količinu ilegalne prasetine, pa su Srbi svoju prazničnu gozbu mogli da nastave kod kuće", zaključuje Kronen cajtung.

U karikaturi koja ilustruje tekst Srbi su prikazani kao bradati, agresivni divljaci.

Predstavnici srpskih udruženja i zajednice u Beču još se nisu oglasili ovim povodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track