NISU HTELI DA POPUSTE: Policajci odbili mito od 1.000 evra, a vozač se tek onda zakopao!
Foto: Printscreen Krone.at

cenkao se ko na pijaci

NISU HTELI DA POPUSTE: Policajci odbili mito od 1.000 evra, a vozač se tek onda zakopao!

Austrija -

BEČ - Jedan 19-godišnji vozač pokušao je da podmiti policiju u Bečkom okrugu Alsergrund kako mu ne bi pisali kaznu zbog vožnje u pijanom stanju

Policija koja je u noći sa subote na nedelju oko 03.30 sati sprovodila kontrolu saobraćaja i alko test kontrolu u ulici Alser, zaustavila je 19-godišnjaka. Utvrđeno je da je pijan, pa je odvezen u policijsku stanicu gde je podvrhnut alko testu. On je duvao nekolikjo puta međutim rado je to nepravilno pa nisu mogli da utvrde tačan stepen pijanstva.

Prema inspektoru Paulu Ajdenbergeru test je smatran nevažećim i mladiću je oduzeta je vozačka dozvola.Pijani vozač je tada pokušao da nađe drugo rešenje pitao je policajce „Koliko ja trebam vama da platim da bi smo rešili stvaridrugačije“, pitao je on inspektore.

Prvo je ponudio 500 evra, onda 800, anjegova poslednja ponuda bila 1000 evra za vraćanje vozačke dozvole. Policija je odbila mito i upozorila pijanog vozača da može da bude kažnjen i za korupciju. Tada je je mladić postao nasilan i da vređa policajce.

Psovao ih je i tražio da unište alkometar, tad su policajci krenuli da ga uhapse, on je nasrnuo na njih i jednog od policajaca udario u koleno. Mladić je na kraju dobio i prijavu za nanošenje teške telesnepovrede, nasilje protiv državnih organa, podmićivanje i vožnju u alkoholisanom stanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track