FAST FUD GIGANT U PROBLEMU: Burger King zatvara objekte u Tirolu!
Foto: Printscreen ORF

Četiri filijale u stečaju

FAST FUD GIGANT U PROBLEMU: Burger King zatvara objekte u Tirolu!

Austrija -

Četiri objekta poznatog lanca brze hrane Burger King koja se nalaze u Insbruku, Kufštajnu i Vorglu su zatvorene

Kako je saopštila centrala franšize iz Beča, tirolski Burger King je pred bankrotom. Direktor tirolske franšize „ RHS sistem gastronomije“ obavestio je dobavljača da više ne dostavljaju robu, kaže Harmtmut Graf, rukovodilac austrijske glavne franšize TQES.

Stečajem ovih filijala Burger Kinga u Tirolu bez posla ostaje 50 radnika. Ekonomska situacija franšize „ RHS Sysemgastronomie“ veoma je loša, kaže Klaus Šaler (Klaus Schaller) iz Udruženja kreditne zaštite (KSV) i dodaje da su bilansi prethodnih godina pokazali ogroman odliv kapitala.

Iz franšize „RHS sistem gastronomije“ niko nije bio dostupan za bilo kakav komentar, tako da razlozi zatvaranja filijala kao i dalji planovi rada TQRS-a nisu poznati. Međutim evidentno je da je poslednjih godina bilo do problema sa isplatom zarada.

„Nadam se da će sve zaostale plate biti isplaćene zaposlenima„ izjavio je Graf

TQRS će navodno pokušati da otvori objekte na novim lokacijama i traži u Tirolu nekoga ko bi preuzeo franšize. Verujemo da bi ipak u budućnosti Burger King mogao da posluje u Tirolu. Tirol nam je apsolutno cilj", rekao jeGraf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track