(FOTO) DRAMA U AUSTRIJSKOM AVIONU: Putnici se nagutali dima!
Foto: Printscreen Krone.at

prinudno sletanje na švehatu

(FOTO) DRAMA U AUSTRIJSKOM AVIONU: Putnici se nagutali dima!

Austrija -

U avionu Austrijske avio kompanije na letu iz Beča za Inzbruk dogodila se prava drama

Pilot je zbog dima u avionu morao je da se vrati na bečki aerodrom. Incident s edogodio u sredu popodne ubrzo posle poletanja aviona sa 53 putnika.

Oko 13 sati u avionu se pojavio dim, rekli su putnici „ Austrian Wings-a“. Dimom se napunila i pilotska kabina zbog čega je pilot bez razmišljanja okrenuo avion i vratio za Beč.

„Morali smo prinudno da seltimo, a na aerodromu su odmahu rasporedili veliki broj vatrogasnih vozila" rekao je jedan od putnika

Posle sletanja putnici i posada odmah su evakuisani. Iako su imali samo reči hvale za pilote koji su ih bezbedno prizemljili, pojedini putnici billi su nezadovoljni tretmanom na samom aerodromu. Oni su rekli da ih niko nije pregledao niti ponudio medicinsku pomoć s obzirom da su pretrpeli veliki šok.

Tehničari su pregledom aviona ustanovili kvar na motoru. „Austrian Wings“ je saopštio da je dim oštećenog motora dospeo u avion putem klima uređaja. Ovo je treći put u poslednjih nekoliko meseci da su avioni AUA zbog kvarova morali prinudno da slete.

Tokom leta za Njujork 18. aprila došlo je do kvara na kafe mašini, a samo dan kasnije zbog pećnice iz koje je izlazio dim morali su da slete u Vašingtonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track