OLIMPIJSKI REKORD ORF: Iz Rija 600 sati prenosa za ljubitelje sporta!
Foto: Printscreen ORF

434dobro se pripremili

OLIMPIJSKI REKORD ORF: Iz Rija 600 sati prenosa za ljubitelje sporta!

Austrija -

ORF televizija će od 5. do 21. avgusta prenositi uživo ukupno 400 sati sa Olipmijskih igara u HD kvalitetu

Rio 2016 će se emitovati 230 sati na ORF1 i 170 sati na ORF Sport+, a uključujući izveštavanja sa najbitnijih događaja i vesti vezanih za olimpijske igre ukupan broj sati prenosa na ORF-u iznosiće 600 sati programa. Ovo predstavlja olimpijski rekord ORF-a. Obezbeđen je prenos uživo svih takmičenja u kojima učestvuju austrijski takmičari.

U najvećoj meri program će biti prilagođen slepim, slabovidim kao i osobama bez sluha tako što će biti glasovno komentarisan i titlovan. Takođe će i ORF-radio , ORF.at internet domen kao i ORF Teletekst u potpunosti biti posvećeni dešavanjima na olimpijskim igrama Rio 2016.

Austrijska državna televizija će počinajti "olimpijski program" dnevnim pregledom Olimpisjkih igara sa najvažnijim detaljima iz prethodnog dana u periodu od 9.00-12.00 a zatim prenos olimpijskih igara nastavlja u periodu od 14.00-5.00 isprekidan samo najvažnijim vestima „ ZiB 20“ i „ ZiB Flasch“.

Foto Printscreen diepresse.com
Foto Printscreen diepresse.com

ORF SPORT + će prenostiti OI uživo najmanje devet sati dnevno. Kao poseban servis ORF Sport + će takođe emitovati Olimpijski News Channel na engleskom jeziku.

„Nako veoma uspešnog prenosa Evropskog fudbalskog prvenstva u Francuskoj , ORF Sport tim očekujenovi veliki izazov „ rekao je generalni direktor ORF-a Aleksander Vrabec (Alexander Wrabetz).

„ Sa 350 sati programa biće emitovano iz jednog od najlepših studija svih TV stanica u Riu. Sa sveobuhvatnom pokrivenošću programa na ORF-radiju , ORF.at internet mreži kao i ORF TELETEKSTU može se reći da nikada nije dat toliko prostor OI. ORF Olimpijski studio se nalazi na Ipanema plaži u oblasti Arpoarod Rock.Za što bolje izveštavanje na raspolaganju su ORF-kamere za uživo praćenje ceremonija otvaranja i zatvaranja, jedrenje, odbojke na pesku , plivanja i atletike. Dodatno su na raspolaganju 4 tzv „leteće kamere“ sa reporterima u pokretu.

Za slepe i slabovide biće olakšano praćenje programa tako što će prenos OI Rio 2016 u dnevnom terminuod 14.00 do ponoći biti propraćen audio komentarisanjem. Titlovi se mogu pokrenuti na teletekstu unošenjem 777.ORF programi su tematizovani Brazilom i Olimpijadom.

Naprogramu će biti i emisije „ Brazil , zemlja ekstrema“, zatim dokumentarac o „ brazilskim šumskim ljudima“., a 3. avdgusta će „Svetski žurnal“ i „ Svetski žurnal+“ biti posvećeni aktuelnoj politici , društvu, i razvoju Brazila. Poseban live-stream kanal sport.ORF.at će 24 sata uživo prenositi sva dešavanja sa ORF emitera. Telekst stranice od 235-278 posebno su rezervisane za dešavanja sa olimpijskih igara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track