GUDENUS: Nezaposlenost u Beču veća je nego ikad!
Foto: Marina Lopičić

Zabrinjavajuće

GUDENUS: Nezaposlenost u Beču veća je nego ikad!

Austrija -

BEČ – Zamenik gradonačelnika Beča, Johan Gudenus (FPÖ), kritikovao je politiku bečkih vlasti zbog porasta nezaposlenosti za 2,5 odsto

On zahtevada se preduzmu mere kako bi se pokrenula privreda. U avgustu 2016. ukupan broj nezaposlenih iznosio je 150.000 i u poređenju sa prethodnom godinom porstao je za 2,5 odsto. Drastičan porast od čak 10,4 odsto zabeležen je kod lica na obuci.

„Uzalud čekam da bečka pokrajinska vlast preduzme mere kako bi pokrenula privredu i time ojačala tržište rada“, izjavio je Gudenus. ž

Umesto toga građane Beča od januara sledeće godine očekuju poskupljenje komunalnih troškova. Osim toga situacija je sve teža i za ugostitelje. Dok Beč postoje sve neatraktivniji za preduzetnike, koji su hitno potrebni kako bi se otvorila neophodna radna mesta, slave se rezultati istraživanja kompanije Mercer. Gudenus ovakvu politiku gradskih vlasti naziva neodgovornom.

“Ne stvara politika nova radna mesta, ali je politika odgovorna da stvori uslove, kako bi preduzetnišvo opet postalo isplativo”, navodi Gudenus i umesto povećanja troškova, od gradske vlasti zahteva povećanje investicija, koje su poslednjih godina drastično smanjene.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track