PIJANI POLITIČARI SELI ZA VOLAN: Dvojica austrijskih zvaničnika ostaju bez dozvole
Foto: Thinkstock

Saobraćajni skandal

PIJANI POLITIČARI SELI ZA VOLAN: Dvojica austrijskih zvaničnika ostaju bez dozvole

Austrija -

Zbog vožnje u pijanom stanju policija je u četvrtak oduzela vozačke dozvole Erihu Kenigsberger iz Slobodarske partije Austrije (SPA) i Eduardu Keku iz Narodne partije Austrije (NPA).

Kako navodi list Hojte, SPA poslanik pokrajinske skupštine i portparol za bezbednost Kenigsberger učestvovao je u četvrtak na konferenciji SPA u Vahau a zatim je u pijanom stanju seo za volan.
Pod dejstvom alkohola sišao je sa puta i vožnju nastavio biciklističkom stazom, nakon čega ga je zaustavila policija. Predsednik SPA u pokrajinskoj skupštini Gotfrid Valdhoizl potvrdio je incident, a ponašanje svog zamenika ocenio kao grešku.
„I političari i policajci su samo ljudi“, dodao je Valdhoizl. Naime, Kenigsberger je po zanimanju službenik policije, a u pokrajinskoj skupštini je od 2008. godine. On se u petak oglasio i izrazio duboko žaljenje zbog vožnje u pijanom stanju: „Pogrešno sam se poneo i svestan sam svoje krivice“.
Međutim, to nije jedini političar, koji je u četvrtak ostao bez dozvole. I Eduard Kek, gradonačelnik mesta Taja i od 2003.g. mandatar u Saveznom veću, seo je za volan u pijanom stanju. Berhard Ebner je ponašanje svog stranačkog kolege opisao kao veliku grešku, čije će posledice morati lično da snosi.
(LJ. Borojević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track