OBRT U ISTRAZI: Miloš S. (30) nije zgazio Srpkinju (22) u Beču, autom upravljao neko drugi!
Foto: Printscreen Heute.at

pušten na slobodu

OBRT U ISTRAZI: Miloš S. (30) nije zgazio Srpkinju (22) u Beču, autom upravljao neko drugi!

Austrija -

BEČ - Portparol bečkog državnog tužilaštva Nina Busek (N. Bussek) izjavila je da je dosadašnja istraga pokazala da ne postoje dokazi da je uhapšeni Miloš S.(30) upravljao vozilom, kojim je u nedelju namerno prgažena Srpkina Sanja L. (22), zbog čega je tužilaštvo odlučilo da ga pusti iz pritvora.

Međutim, policija i dalje sumnja da je tridesetogodišnjak učestvovao u ovom krivičnom delu. Pripadnici policije u interesu dalje istrage ne žele da objavljuju detalje.Tridesetogodišnji Miloš S. je na saslušanjima negirao sve optužbe. Njegov advokat Elmar Kresbah (E. Kresbach) potvrdio je, da je vozilo kojim je udarena i teško povređena Srpkina Sanja L., vlasništvo njegovog klijenta, ali da se Miloš S. nije nalazio u kolima u trenutku udesa.

„Moj klijent je dao informacije o licu, koje je najverovatnije upravljalo vozilom“, izjavio je Kresbah.Kresbah je naveo, da je Miloš S. te večeri dosta popio zbog čega nije hteo da seda pijan za volan, i da je već pri dolasku u diskoteku drugo lice upravljalo njegovim "pežoom". On je takođe izjavio, da njegov klijent nije poznavao žrtvu i da je sa njom razmenio tek nekoliko reči.

"Prema navodima obezbeđenja nekoliko muškaraca je razgovaralo i flertovala sa devojkom“, izjavio je Kresbah.Da podsetimo incidentu u nedelju ujutro prethodila je svađa u poznatom klubu u koem se uglavnom okuplja omladina sa Balkana. Srpkinja se posvađala sa nekoliko muškaraca u diskoteci, pošto ju je jedan od njih uporno kako je rekla "smarao". Ona ga je odbijala, ali je on bio uporan.

Jedan prijatelj devojke uspeo je u diskoteci da smiri strasti time što je rekao da će uskoro krenuti kućama i rekao to njenom bratu, preneo je potrparol policije Kristof Pelcl. Nakon smirivanja strasti devojka je, u pratnji prijateljice krenula ka stanici autobusa. Sanja L. je negdje oko 6:30 krenula kući sa prijeteljima kada je jedan od mladića kolima marke "pežo" ubrzao je i sa ulice skrenuo na trotoar gde je bez kočenja udario nesrećnu devojku, o pobegao.

(Lj.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track