NEVIĐEN POKUŠAJ SAMOUBISTVA U SALCBURGU: Mladić (24) pokušavao da isprovocira policiju da ga ubije!
Foto: Profimedia

nije mogao sam da se ubije

NEVIĐEN POKUŠAJ SAMOUBISTVA U SALCBURGU: Mladić (24) pokušavao da isprovocira policiju da ga ubije!

Austrija -

SALCBURG - Dvadesetčetvorogodišnji mladić pokušao je na Dan državnosti da isprovocira pripadnike policije da ga ubiju.

Stanari zgrade alarmirali su u sredu oko 17.30 h policiju, jer se iz stana ovog dvadesetčetvorogodišnjaka čula buku i pucnjava.

Kada je mladić video da stiže policijska patrola, vratio se u stan, uzeo pištolj i bez upozorenja otvorio vatru na policajce. Kako navodi portparol policije Eva Vencl (E. Wenzl), u tom trenutku oni nisu mogli da utvrde o kom oružju se radi, odnosno da je reč o vazdušnom pištolju. Policija je odmah pozvala specijalnu jedinicu Kobre, koja je ušla u stan osumnjičenog i pretražila ga.

Pri pretresu pronađen je vazdušni pištolj i municija, kao i pasoši i digitalne kamere, koji će biti provereni zbog sumnje da ukazuju na druga krivična dela.Dvadesetčetvorogodišnjak je međutim pre dolaska specijalaca pobegao iz stana.

Za njim je odmah pokrenuta potraga, u kojoj su učestvovale jedinice sa službenim psima i policijski helikopter. Kada su pripadnici policije pronašli mladića, on je u ruci držao kanister sa benzinom, koji je kupio na obližnjoj benzinskoj pumpi. Ugledavši policiju, momak se polio benzinom i pokušao da se zapali. Međutim policajci su brzom reakcijom uspeli da ga savladaju i uhapse.

Mladić je na saslušanju izjavio da je pucajući iz vadušnog oružja želeo da isprovocira policiju i izazove ih da ga ubiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track