UŽAS NA BEČKOM AERODROMU: Nigerijka bacila bebu u kantu za đubre, da ne bi propustila let!
Foto: Printscreen Krone.at

dete nije izdržalo

UŽAS NA BEČKOM AERODROMU: Nigerijka bacila bebu u kantu za đubre, da ne bi propustila let!

Austrija -

BEČ - Čistači su u toaletu na bečkom aerodromu pronašli novorođenče u kanti za đubre, saopštila je austrijska policija.

Portparol policije Rajmund Švaingerlener rekao je da je beba odmah prebačena u bolnicu, ali da lekari nisu uspeli da je spasu i da je ubrzo preminula.

Lokalni mediji navode da je novorođenče pronađeno u tranzitnom delu aerodroma, kao i da je bilo umotano u plastičnu kesu. Osoblje aerodroma čulo je plač bebe iz kante za đubre u aerodromskom toaletu, i odmah obavestilo policiju i hitnu pomoć.

Lekari su zatekli bebu koja nije davala znake života i počeli su hitnu reanimaciju. Beba je intubirana i uspeli su da je stabilizuju i prebace je u bečku bolnicu. Tamo su lekari nastavili borbu za njen život ali bez uspeha, jer je beba umrla u bolnici. Lekari su saopštili da je uzrok smrti što je dugu bila bez kiseonika.

Policija se dala u poteru za majkom i ubrzo je pronašla dvadesetsedmogodišnju državljanku Nigerije, kako spava na stolici. Utvrđeno je da je putovala iz Belorusije, preko Beča letela za SAD.

Na pitanje zašto je ostavla dete rekla je da je mislila da je dete mrtvorođeno jer se danima nije pomeralo u stomaku, a nije htela da propusti let za Ameriku. Onajetakođe prebačena u bolnicu gde su joj predali bebu koja je ubrzo umrla u njenom naručju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track