SKANDALOZAN NAPAD FUNKCIONERA FPÖ: Rosenkranc brani bečku Operu od novog direktora Bogdana Roščića!

lavina zajedljivih komentara

SKANDALOZAN NAPAD FUNKCIONERA FPÖ: Rosenkranc brani bečku Operu od novog direktora Bogdana Roščića!

Austrija -

BEČ - Od kako je u sredu saopšteno da je novoizabrani šef bečke državne Opere Bogdan Roščić, pohvale i čestitke stižu sa svih strana, međutim tu je i druga strana medalje, pa se među mnogobrojnim komentarima podrške ima i onih koji nisu oduševljeni ovom odlukom i šalju pogrdne komentare.

Među njima su najupadljiviji oni upućeni od pojedinih političara, među kojima je i šef FPÖ u Donjoj Austriji Valter Rosenkranc.

Kritiičari Bogdana Roščića ugalvnom svoje otrovne komentare temelje na tome da Roščić nikada nije vodio neku operu i da je bio šef Ö3. Naime po njima je neshvatljivo da šef najvećeg emitera pop muzike može da bude i poznavalac opere, a mnogi smatraju da je Roščić dobio novo radno mesto, za koje po njima nije pogodan, upravo zahvaljujući partiji crvenih (ÖVP), čiji je član.

Međutim kritičari Roščića, zaboravljaju da je prvo bio šef najstarije i najpoznatije izdavačke kuće klasične muzike „Deutschen Grammophon“, i šef klasične muzike pri Soniju u Njujorku. Tačno je da Roščić do sada nije vodio operu, ali slična je situacija bila i kada je Holender došao na čelo Opere u periodu od 1992-2010.

Valter Rosenkranc, šef FPÖ u Donjoj Austriji, advokat FPÖ kluba u Beču kao i službenik u Ministarstvu odbrane, u svom zajedljivom komentaru piše da bi i on"mogao da radi posao koji je Roščić dobio jer je radio kao nastavnik muzičkog". Posle objavljivanja imena novog šefa Opere, Rosenkranc je izjavio: „ Da sam znao za ovo, poslao bih i sam prijavu za konkurs.“

Dodao je i to "da će Roščić od opere da napravi "Taxi Orange" rijaliti šou. U sredu uveče tokom emisije ZiB2 na ORF-u, Roščić je odgovorio na optužbe i rekao kako ne može da razume strahovanje FPÖ, jer njegov koncept predstavlja nešto sasvim drugo. Na pitanje o nedostatku iskustva upravljanja operom, Roščić je šaljivo odgovorio:

„Postoje tri posla za koja se ne možete istrenirati, a to su, papa, predsednik SAD i direktor državne opere.“javnost je takođe podeljena, i osim uvredljivih komentara ima i onih fanovi opere koji traže produžavanje ugovora Dominiku Majeru.Pohvale na račun Roščića dolaze iz tabora zelenih. ÖVP-portparol za kulturu Fekter je poželio Roščiću, puno sreće i sve najbolje u budućem poslu, a njegovim čestitkama se priključio i ministar kulture Tomas Drozda.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track