Najnovije vesti

AUSTRIJSKI MINISTAR POLICIJE Sobotka: Austrija će produžiti granične kontrole na neodređeno vreme!
Foto: Facebook

ne želi da rizikuje

AUSTRIJSKI MINISTAR POLICIJE Sobotka: Austrija će produžiti granične kontrole na neodređeno vreme!

Austrija

Austrija planira, slično kao i Nemačka, da zadrži kontrole na granicamana neodređeno vreme i posleb februara, rekao je austrijski ministar unutarnjih poslova Volfgang Sobotka.

"Toliko dugo dok Europska unija nije u stanju da zaštititi spoljnje granice, Austrija će preduzimati mere na nacionalnoj osnovi", rekao je Wolfgang Sobotka.

On je potvrdio da je u interesu unutrašnjesigurnosti "važno znati ko ulazi u zemlju". "Ja nisam spreman ni po koju cenu da izlažem građane riziku", rekao je Sobotka.

ALARMANTNA PORUKA AUSTRIJSKOG MINISTRA POLICIJE: Budite obazrivi, nema apsolutne bezbednosti!

Austrijski ministar je objasnio je kako je povratak ka punoj primeni Šengenskog sistema moguć samo na nivou cele Evropske unije ali je dodao kako to rešenje "nije na vidiku".

Evropska komisija je u novembru odobrila kontrolu granica unutar Šengenskog prostora samo do februara te izrazila želju da se kontrole, uvedene prošle jeseni više ne produžavaju.

Međutim sredinom decembra nemački ministar unutarnjih poslova Tomas de Mezijer je najavio da će Nemačka i inastaviti kontrolu kopnene granice prema Austriji i posle februara.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...