(VIDEO) KAŽNJENI PATRICIJINI DŽELATI: Banda tinejdžera osuđena za brutalno premlaćivanje tinejdžerke
Foto: Printscreen Krone.at

Bečki sud doneo presude

(VIDEO) KAŽNJENI PATRICIJINI DŽELATI: Banda tinejdžera osuđena za brutalno premlaćivanje tinejdžerke

Austrija -

BEČ - Tri devojčice starosti između 16 i 17 godina i dva momka (16 i 21) osuđeni su u Beču na zatvorske kazne tbog brutalnog premlaćivanja petnaestogodišnje Patricije.

Oni su sve to snimali i kasnije video postavili na društvene mreže. Jedean 19-godišnjak je oslobođen. Vođa bande, nekada dobra Patricijina drugarica, Leoni (16) osuđena je na 18 meseci zatvora, ista kazna izrečena je i Čečenu (16).

Druge dve devojke osuđene su na po 12 meseci zatvora, dok je 21-godišnjak koji je Patriciji naneo najteže povrede i tom prilikom joj slomio vilicu osuđen je na dve godine zatvora.Banda tinejdžera osuđena je za nanošenje teških telesnih povreda, zbog čega će biti pod nadzorom psihoterapeuta.

Posebno je problematična Leoni koja je iako hapšena zbog premlaćivanja mlade Patricije, sredinom januara bila ponovo nasilna i pretila štićenicima u Centru za mlade u Donjoj Austriji. Ona je naime dvema sestrama pretila sa grupom od 50 Albanaca.

Leoni je inače kolovođa i organizator prebijanja Patricije, a pred sudom je rekla kako su samo želeli da nauče Patriciju poštovanju sa nekoliko šamara. Razlog za njihovo iživljavanje je bio što je Patricija, inače muslimanka, navodno skinula maramu i time izazvala njihov gnev.

BANDA TINEJDŽERA TERORIŠE VRŠNJAKE: Leoni (15) je sa ekipom premlatila još jednu devojčicu!

Patricija je dobila i odštetgu od 3.960 evra za nanete povrede.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track