(FOTO) GNUSNO UBISTVO U BEČU: Bacio ženu sa balkona i otišao u provod!
Foto: Printscreen Krone.at

Porodična tragedija

(FOTO) GNUSNO UBISTVO U BEČU: Bacio ženu sa balkona i otišao u provod!

Austrija -

BEČ - U Beču se dogodila užasna porodična drama koja je završila tragično.

Bračni par je sa svojom ćerkicom Emilijom (3) stanovao na četvrtom spratu kuće u luksuznoj četvrti četvrte Bečke opštine Viden, u luksuznom stanu čiji najam su mesečno plaćali 1.500 evra. Sve je izgledalo idealno u životima uspešne bankarke Karin (45) i IT stručnjaka Kristijana (46) do kobne noći 22. aprila kada je Kristijan bacio svoju suprugu sa 15-metara visokog balkona kuće.

Kristijan u početku nije priznao ubistvo tvrdeći da je njegova supruga izvršila samoubistvo. Na prvom saslušanju u policiji rekao da je Karin trebala da proslavi svoj 45 rođendan i tim povodom je pozvala porodicu i prijatelje u jedan restoran, međutim onda iznenada odlučila da ne ide na proslavu jer je činjenica da puni 45 godina ne čini je ni najmanje srećnom.

"Pomislio sam da je to samo još jedan od njenih hirova, i otišao sam na proslavu sam sa ćerkicom.“

Svi su bili začuđeni izostankom slavljenice, a njena majka je otišla do nje sa buketom cveća koji je ona bacila i zahtevala da je ostavi samu. Posle "slavljeničkog" ručka Kristijanu je bračni par njihovih prijatelja ponudio da odvede malu Emiliju kod njih na spavanje, a on je poslao suprugi poruku da dođe u restoran. Međutim kada se nije pojavila on je pozvao oko 20 sati Karin koja je bila vidno pijana i rekla da ide sama u jedan klub.

„Tada sam otišao do stana, sa vrata je nasrnula na mene udarajući me pesnicama i gađajući flašom. Potom je otišla do kuhinje i uzela nož koji sam uspeo da joj otmem, a zatim sam je stegao za vrat. Vrištala je i govorila da sam dobar otac ali očajan suprug“, rekao je Kristijan u policiji.„Izašao sam na terasu da se malo smirim i ispušim cigaretu, ali je Karin ponovo nasrnula na mene. Ovog puta me je potpuno izbezumila i onda sam je gurnuo sa balkona.“

Kristijan se potom vratio u restoran kod prijatelja ne govoreći im ništa. Kada su prijatelji izrazili želju da ipak odu i vide slavljenicu, Kristijan im je dao ključeve i hladno rekao „pokupite je“. U dvorištu kuće zatekli su jeziv prizor. Na betonu je ležalo beživotno telo žene u lokvi krvi.

Kristijan je glumio ucveljenog udovca i plačući ponavljao „ Karin, ljubavi moja kako si mogla da se ubiješ i ostaviš mene i Emiliju same“. Međutim rezultati obdukcije pokazali su da se ne radi o samoubistvu već da je Kristijan počinio zločin, koji je na kraju i priznao.

On se trenutno nalazi u zatvoru pod 24-časovnim nadzorom zbog sumnje da je sklon samoubistvu. Prema rečima prijatelja i poznanika, oni su bili sušta suprotnost. Karin je želela karijeru, izlaske , slobodu, bila je ekstravagantna, nije čak želela ni decu. Sa druge strane Kristijan je miran čovek, IT programer, koji je preuzimao brigu o domaćinstvu, kuvao i vodio računa o njihovoj ćerkici Emiliji. Šta je bio okidač za ovaj zločin utvrdiće dalja istraga.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track