(VIDEO) AUSTRIJSKA KUĆA STRAVE IMA NOVE STANARE: U njoj su počinjeni užasni zločini, a sada žive mladi parovi
Jozef Fricl Foto printscreen kurir, Foto: Printscreen

PREUREĐENA

(VIDEO) AUSTRIJSKA KUĆA STRAVE IMA NOVE STANARE: U njoj su počinjeni užasni zločini, a sada žive mladi parovi

Austrija -

Kuća Josefa Fritzla je preuređena i pretvorena u stambenu zgradu sa 10 apartmana.

Prvi podstanari već su se uselili. Austrijanac Jozef Fricl (82) je 24 godine zlostavljao i silovao svoju ćerku u podrumu kuće u Amstetenu, gde je držao zatočenu i sa njom je dobio sedamoro dece.

Uhapšen je 2008. godine, a trenutno služi doživotnu kaznu zatvora.

Podrum u kome se je živela nesrečna devojka zabetoniran je 2013. godine.

Tri godine je budućnost kuće bila neizvesna.

Krajem 2016. kupili su je preduzetnici i supružnici Herbert (57) i Ingrid (52) Houska i jedna poslovna žena iz Rusije. Platili su je oko 160.000 evra. Napravili su u njoj 10 stanova. Prvi podstanari su se već uselili. Sobe se nude na iznajmljivanje putem interneta.

Houska koji u Amstetenu vodi i klub s prostitutkama kaže da su već iznajmili devet stanova, a da za deseti postoji veliko interesovanje. Kaže i da su stanovi oko 38 kvadrata, i samim tim namenjeni pre svega mlađim ljudima. Mesečni najam je 500 evra i u to su uključeni i troškovi grejanja i struje. Depozit je 1.500 evra.

"Želimo konačno da zakopamo stravičnu prošlost kuće i uvedemo je u novu eru. Kuća Fricl treba da postane kuća Houska", rekao je novi vlasnik.

Monstruozan zločin

Zločin koji je šokirao svet počeo je 28. avgusta 1984. godine. Fricl je Elizabet koja je tada imala 18 godina namamio i zatvorio u podrum, omamio ju je i okovao. Pune 24 godine je silovao svoju ćerku. Elizabet je 1988. godine rodila prvo dete.U narednim godinama Elizabet je rodila još šestoro dece od kojih je jedno umrlo odmah nakon porođaja. Troje dece Fricl je doveo u kuću da žive sa njim. Policiji je rekao da mu je Elizabet, koja je kao mlada otišla od kuće, decu ostavila na kućnom pragu. Ostala deca su živela sa majkom u zatočeništvu u podrumu.

Tek 2008. godine kada je Fricl odveo jedno dete u bolnicu jer je bilo jako bolesno, otkrivena je stravična istina.

Elizabet je, kada je oslobođena, imala 42 godine. Ona i deca su dobili novi identitet i žive u jednom selu u Austriji. Njen otac monstrum kaznu služi u ustanovi za psihičke bolesnike.

(Kurir.rs/24sat.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track