(VIDEO) POČELO SUĐENJE ZA MASAKR 71 MIGRANATA U AUSTRIJI: Ubica ušao cereći se u sudnicu, a pobio decu i žene!
Glavnoosunjičeni Avganistanac Samsoriamal L. (30) printscreen krone.at, Foto: Foto printscreen krone.at

SEĆATE LI SE KAMIONA SMRTI

(VIDEO) POČELO SUĐENJE ZA MASAKR 71 MIGRANATA U AUSTRIJI: Ubica ušao cereći se u sudnicu, a pobio decu i žene!

Austrija -

U Austriji je počelo suđenje desetočlanoj grupi Bugara i jednom Avganistancu pod optužbom da su krivi za smrt 71 migranta, koji su se ugušili u kamionu u avgustu 2015. godine.

Tužilaštvo je saopštilo da je svih 11 osoba optuženo za trgovinu ljudima, a četiri osobe i za ubistvo. Ova četiri muškarca direktno su učestvovala u prevozu 71 migranta.

Ostali su bili upleteni u održavanje mreže koja je zaradila stotine hiljada evra od krijumčarenja ljudi, a prema optužnici ova banda prokrijumčarila je oko 1.200 izbeglica. Jedan od optuženih Bugara je u begu i njemu će se suditi u odsustvu. Jednom optuženom se sudi u Mađarskoj jer se ispostavilo da su nesrećni migranti umrli na teritoriju te zemlje pre nego što je kamion ušao u Austriju i zu ostavljen.

Glavnoosunjičeni Avganistanac Samsoriamal L. (30) ušao je u sudnicu hladnokrvno se cereći i sa papirom na kome je bila ispisana poruka na arapaskom.

Da podsetimo migranti, od kojih 59 muškaraca, osam žena i četvero dece iz Sirije, Iraka i Avganistana, pronađeni su u mrtvi u kamionu na autoputu u blizini austrijskog grada Parndorfa.

Radnicima austrijske službe za održavanje puteva bio je sumnjiv jer jeduže vreme bilo parkirano u zaustavnoj traci bez vozača i odmah obavestili policiju koja je kada je otvorila kamion zatekla užas.

"Prvo smo mislili da se kamion pokvario, ali ubrzo smo primetrili krv kako curi iz hladnjače i osetili nesnosan smrad", rekao je austrijski policijac koji je bio na licu mesta. Tragovi unutrašnjosti kamiona pokazuju da su žrtve pokušavale da otvore vrata, ali da im to nije uspelo. Tako je u kabini, na strani suvozača, pronađena pukotina, koju su izbeglice napravile u pokušaju da se izbave iz kamiona.

Kurir.rs/Krone cajtung

Foto printscreen krone.at

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako bez kvalifikacija SNS kadar dobija direktorsku funkciju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track