Najnovije vesti

PALA SRPSKA AUTO BANDA U AUSTRIJI: Krali isključivo vozila marke "reno"!
Foto: Profimedia

POHAPŠENI U BEČU

PALA SRPSKA AUTO BANDA U AUSTRIJI: Krali isključivo vozila marke "reno"!

Austrija

BEČ - Austrijska policija razbila je bandu Srba koji su u Francuskoj i Austriji krali vozila marke reno.

Pokrajinska kriminalistička služba Beča i specijalno odeljenje Soko Burgenland ušle su u trag bandi koja je  pre nego što je u decembru prošle godine počela da "operiše" po Beču, krala kola u Francuskoj.

Uhapšeno je sedam kradljivaca, saopštila je policija. Naprasni porast krađa vozila marke reno od decembra bio je znak na uzbunu za čuvare reda.

Prvi trag je odveo policiju do srpske bande, koja je do tada bila aktivna u Parizu, a zatim preusmerila svoje delovanje na Austriju. Početkom godine policija je uhapsila dvojicu, koje je zatekla sa ukradenim automobilima. Tada su uhapšeni srpski državljani u starosti od 22 i 23 godine

.

Kod njih je policija pronašla falsifikovana dokumenta, alat i novac.

Odlučujući udarac zadat je na osnovu informacija jednog građanina. On je video više muškaraca koji su u 10. bečkom okrugu, razgledali jedno vozilo marke reno, a vozili su automobil sa srpskim tablicama.

Njemu se učinilo njihovo ponašanje sumnjivim, pa je pozvao policiju, prenela je portparol policije Irina Štajner.

Usled te informacije policija je uhapsila ukupno sedam lica, koje optužuje da su izvršili krađu 31 automobila, i napravili štetu u visini od 350. 000 evra.

Protiv daljih devet članova bande, osam državljana Srbije i jednog Francuza, policija je podnela zahtev državnom tužilaštvu za raspisivanjem međunarodne poternice.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...