KANCELAR KERN: Austrija neće uvoditi kontrolu bez dogovora sa Italijom i EU!
Foto: Printscreen Youtube

SMIRUJE STRASTI

KANCELAR KERN: Austrija neće uvoditi kontrolu bez dogovora sa Italijom i EU!

Austrija -

BEČ - Austrijski kancelar Kristijan Kern izjavio je danas da za sada nema planova za uvođenje kontrole granica na najvažnijim graničnim prelazima sa Italijom i da on nastoji da smanji strah od takvog poteza.

Kern je kazao da nije primećen povećan broj prelaza migranata na prelazu Brener, uprkos velikom broju migranata koji čamcima stižu do Italije, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, Austrija neće uvoditi kontrolu bez konsultovanja sa Italijom i EU. Austrijski ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka izjavio je ranije danas da je trenutno stanje, kada je reč o talasu migranata iz Italije, stabilno i najavio da će delovati ako se kao i 2015. veći talas pokrene.

Između Rima i Beča došlo je do diplomatskih tenzija nakon što je ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil saopštio da je Austrija spremna da rasporedi vojsku ka granici prema Italiji na prelazu Brener i ocenio da uskoro može uslediti uvođenje kontrole na međi, a ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc da je Beč spreman da zaštiti svojer granice od priliva migranata.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja