(FOTO) OTAC I SIN (14) PREŽIVELI HOROR: Samo smo videli jak bljesak, a u retrovizoru varnice kako lete po putu!
Foto: Printscreen Krone.at

Jedva ostali živi

(FOTO) OTAC I SIN (14) PREŽIVELI HOROR: Samo smo videli jak bljesak, a u retrovizoru varnice kako lete po putu!

Austrija -

Volfgang Nojman i njegov sin Lukas (14) do kraja života pamtiće putovanje od Koruške do Salcburga, po užasnom nevremenu koje ih umalo nije koštalo života.

Volfgang je tog 25. juna oko podne je bio skoncentrisan na vožnju i vozio polako jer je padala jaka kiša, kada je odjednom video bljesak munje koja je udarila u auto i eksplodirala na asfaltu. Incident se dogodio na kilomatar ispred mesta Lungau.

"U jednom momentu potpuno me je zaslepela jaka svetlost, i video sam u retrovizori kako grom udara u sfalt, a varnice lete na sve strane. Još nisam bio svestan da je munja udarila u naš automobil", kaže Volfgang.

Auto je stao i mislio sam da sam ostao bez benzina, međutim primetio sam da mi ne radi kontrolna tabla. Odvezao sam auto u stranu i stavio trougao.

foto: Printscreen Krone.at

Tek tada sam video rupu prečnika 6 milimetara i sprženu haubu prečnika kovanice od dva evra sa suvozačeve strane kod šoferšajbne, i shvatio da nas je pogodi grom. Munja je izašla između gume i felne", priča Volfgang.

Hteo sam da pozovem ženu da potraži pomoć, međutim shvatio sam da na mom mobilnom telefonu potpuno neobjašnjivo više nemam brojeve 2, 5, 8,i 0. Moj sin nije imao kredita na telefonu, ali smo srećom uspeli da pozovemo pomoć putem telefona za pomoć na putu (ÖAMTC), koji su kraj puta.

"Tek tada je moj sin shvatio šta nam se dogodilo i d asmo čudom ostali živi i tada je zaplakao", priseća se Vojfgang.

Šteta na automobilu je velika, jer su uništene elektroinstalacije, i sistem za upravljanje, ali je najvažnije da smo izvukli živu glavu, dodaje Nojman.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track