MISTERIJA STARA 31 GODINU: Prvo su otkrili tajne podrume monstruma Fricla, a sada ga sumnjiče za još jedno gnusno ubistvo
Foto: Profimedia, Twitter

SLUČAJ DEVOJKE KOJA JE NEOPISIVO LIČILA NA NJEGOVU ĆERKU

MISTERIJA STARA 31 GODINU: Prvo su otkrili tajne podrume monstruma Fricla, a sada ga sumnjiče za još jedno gnusno ubistvo

Austrija -

Nerešeni slučaj silovanja i ubistva Martine Poš (17) koja je nađena u jezeru Mondsi 1986. ponovo je postao aktuelan.

I ranije se sumnjalo da je moguć ubica austrijski monstrum Jozef Fricl, ali ova teorija postala je još zanimljivija nakon što su nedavno u bivšoj Friclovoj gostionici pronašli ceo niz skrivenih prostorija.

Fricl i njegova supruga Rozmari godinama su vodili ugostiteljski objekat u malom turističkom mestu Unterah am Mondsi. Baš u blizini objekta pronađeno je i telo nesrećne devojke.

Martina Poš (17), koja neverovatno liči na Friclovu zatočenu ćerku Elizabet, nestala je 12. novembra 1986. Tinejdžerku su pronašli posle deset dana u jezeru Mondsi. Bila je silovana, a njeno telo zamotano u plastičnu kesu.

Siva torbica, lična karta i ključevi, plava jakna i i crne čizme koje je devojka na dan nestanka nosila, nisu nikad nađeni.

foto: Youtube/Printscreen

Fricl je redovno dolazio na jezero Mondsi, potvrdio je ranije njegov prijatelj Pol Herer, koji tvrdi da je Fricl prvi put na to jezero došao 1973. godine.

Podsetimo, nedavno su građevinski radnici prilikom renoviranja prostora otkrili da je jedan zid u bivšoj gostionici lažan, a potom da se iza njega nalazi nekakvo predvorje u kome se nalaze stepenice. Stepenice dalje vode "u ništa", zato što se na mestu gde se spuštaju nalazi prvo zid od staklenih blokova, a odmah iza njega još jedan zid. A ti to nije sve - današnji vlasnik kaže da se u kući svuda nalaze šupljine.

Stvari postaju još i čudnije ako se zna da je u ovoj kući, dok je bila u vlasništvu Fricla, dvaput izbijao požar, pa da je u nekom trenutku Fricl na njoj sproveo opsežne građevinske adaptacije. Policija je jedno vreme čak samog Fricla sumnjičila za požare, ali nisu imali dovoljno dokaza.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia/Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kenedi je živ ili su ga ubili iluminati! 10 senzacionalnih teorija zavere o atentatu na DŽFK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track