OKRETANJE PREMA KINI: Austrija bi da bude deo Puta svile
Foto: Profimedia

PROJEKAT BUDUĆNOSTI

OKRETANJE PREMA KINI: Austrija bi da bude deo Puta svile

Austrija -

BEČ - Austrijska privreda čini sve da dospe na novi kineski Put svile, a jedan od ključnih projekata koji to treba da omogući jeste produženje pruge širokog koloseka.

OeBB i Privredna komora Beča ističu da je neophodan korak produženje pruge širokog koloseka od slovačkih Košica do Parndorfa u Austriji.

"Priključenje na Put svile mora biti glavni prioritet politike", poručuje predsednik Privredne komore Beča Valter Ruk dodajući da Austrija sebi ne može priuštiti da propusti šansu veka.

foto: Printscreen YouTube

Valter Ruk: Priključenje na Put svile je prioritet

Njega u tim zahtevima podržava šef OeBB Andreas Mate, koji je ukazao da se, prema aktuelnim planovima, Austrija nalazi izvan Puta svile, mreže trgovinskig puteva koji ogromnim sredstvima kineska vlada namreva da izgradi.

Samo Kina, kako navode, planira da uloži 900 milijardi dolara u više hiljada kilometara transportnog puta između istoka i zapada. Ovaj plan Kine okarakerisan je kao jedan od najvećih programa razvoja od Maršalovog plana.

Kako Put svile ne bi zaobišao Austriju, neophodno je produžiti prugu širokog koloseka iz Slovačke u Austriju, gde bi trebalo da nastane veliki terminal preko kojeg bi trebalo da ide sva roba.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track