Najnovije vesti

MAŠALA POVIŠICA: SPO povećao Kernu platu da ne ostane SAMO na poslaničkim primanjima
Foto: EPA

Da NE ŠTETUJE

MAŠALA POVIŠICA: SPO povećao Kernu platu da ne ostane SAMO na poslaničkim primanjima

Austrija

BEČ - Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) značajno je poboljšala platu svog lidera Kristijana Kerna, kako ne bi, nakon kancelarskog položaja, ostao "samo" na poslaničkim primanjima.

Stranka će mesečno Kernu prebacivati 6.100 evra kako bi dostigao platu koju ima i šef poslaničkog kluba Andreas Šider, a to je mesečno 14.885 evra, tvrdi austrijski dnevnik Tiroler Tagescajtung.

SPO je, nakon odluke da posle izbora ode u opoziciju, uspostavila dva šefa poslaničkog kluba, a to su Kern, odlazeći kancelar, i Šider. Šider će nastaviti da vodi poslove frakcije, i time obavljati glavni parlamentarni posao zbog čega on ima pravo na platu šefa poslaničkog kluba. Time bi Kern imao jasno manju platu od, u partijskim strukturama, njemu podređenog Šidera.

Odlučeno je, kao što je već jednom bio slučaj kada je Alfred Guzenbauer preuzeo stranku, a kada je Jozef Čap bio šef poslaničkog kluba, da stranka "izjednači" primanja doplatom iz partijske kase.

Što se Kerna tiče njegova nova, iako dopunjena primanja, predstavljaju značajni finansijski gubitak. On je kao kancelar imao primanja u visini od oko 21.900 evra mesečno, što je bilo daleko uspod onih koje je imao kao direktor austrijske železnice (OeBB).

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Alarmantno! Evo koje nas kataklizme očekuju u 2018. godini?!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...