LAŽNA UZBUNA U AUSTRIJI: Požarni alarm poludeo, sam se aktivirao i napravio paniku u tunelu Brener!
Foto: Printscreen Kleinezeitung.at

kao na vežbi

LAŽNA UZBUNA U AUSTRIJI: Požarni alarm poludeo, sam se aktivirao i napravio paniku u tunelu Brener!

Austrija -

BEČ - Vest o požaru u tunelu Brener, na granici Austrije i Italije, ibila je zapravo lažna uzbuna.

Prema saopštenju policije, nije bilo požara, već je uzbunu podigao jedan alarmni uređaj za slučaj požara, koji se aktivirao iz do sada nepoznatih razloga.

Svi radnici koji su bili u tunelu prilikom aktiviranja alarmnog uređaja, bezbedni su i sklonili su se u zaštitni kontejner. Kompanija za izgradnju tunela "BBT SE" ističe da nijednog trenutka nije bilo opasnostipo radnike i da nije došlo ni do oštećenja delova tunela. Radovi, koji su zbog lažne uzbune obustavljeni, kako je najavljeno, biće uskoro nastavljeni.

Vatrogasci su bili odlično organizovani i već posle 15 minita od izbijanja uzbune na mesto navodnog požara pristigli su sa 45 vatrogasaca.

Prethodno su austrijski mediji objavili da se u tunelu zapalila mašina za bušenje, koja je izazvala požar, te da se i tri radnika vode kao nestali.

Tunel u kojem je navodno izbio požar je železnički tunel koji treba da poveže Insbruk i Francensfeste u Italiji, a trebalo bi da bude završen do 2026. godine.

On će, kako navodi Austrijska železnica, sa 64 kilometara, biti najduža podzemna železnička veza sveta.

Trenutno postoje po dva gradilišta na austrijskoj i italijanskoj teritoriji, a troškovi ukupne izgradnje tunela iznose 8,5 milijardi evra, koje finansiraju dve države i EU.

Kurir.rs/Tanjug

Foto prinscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIRI TV VESTI UŽIVO! Počinje obračun države sa kriminalom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track