Najnovije vesti

POSLE EKSPLOZIJE NA GASNOJ STANICI: Austrija normalizovala protok gasa
Foto: EPA

HAVARIJA

POSLE EKSPLOZIJE NA GASNOJ STANICI: Austrija normalizovala protok gasa

Austrija

BEČ - Austrija je noćas normalizovala tranzit gasa ka Italiji, Nemačkoj i Mađarskoj pošto su vatrogasci obavili sve kontrole posle eksplozije gasne stanice "Gas konekt Austrija" (Gas Connect Austria).

Uzrok eksplozije u utorak, kako je saopšteno, još nije utvrđen i dalje se polazi od pretpostavke da se radi o tehničkom kvaru.

foto: Fonet

Nadležne vlasti i eksperti "Gas konekt Austrije", koji upravlja gasnim čvorištem Baumgarten, u kojem je došlo do eksplozije, kad je poginula jedna osoba,  rade intenzivno na utvrđivanju uzroka eksplozije, navodi se u saopštenju.

foto: EPA

Nacionalno snabdevanje gasom nije ni u jednom trenutku bilo ugroženo, jer su mogla da se koriste dobro popunjena skladišta gasa.

Kada je reč o žrtvi eksplozije, prema pisanju austrijskih medija, radi se o službeniku "TUV" (Udruženja za proveru tehničke ispravnosti), koji je na aerealu vršio provere u trenutku eksplozije.

foto: AP

Što se tiče povređenih, navedeno je da se radi ne samo o austrijskim državljanima, već i strancima, ali čije zemlje porekla nisu saopštene.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...