Najnovije vesti

(VIDEO) BEČ PREŽIVEO NOVOGODIŠNJE BOMBARDOVANJE: Zbog neodgovornog korišćenja pirotehnike izbilo 57 požara
Foto: Youtube screenshot/Ghaith Alobeidi

drama

(VIDEO) BEČ PREŽIVEO NOVOGODIŠNJE BOMBARDOVANJE: Zbog neodgovornog korišćenja pirotehnike izbilo 57 požara

Austrija

U Beču je u novogodišnjoj noći pričinjena brojna šteta pirotehničkim sredstvima, a krivične prijave su podnete zbog seksualnog napastvovanja i remećenja javnog reda.

Policija je saopštila da je u noći na ponedeljak imala 4.247 poziva, da je patrola morala 126 puta da izlazi na teren i opominje građane zbog uznemiravanja suseda bukom, te 387 put zbog zabranjenih pirotehničkih sredstava i vatrogasci su morali da izađu na teren 57 puta zbog požara.

 

Čuvari reda zaplenili su velike količine zabranjenih petardi, te podneli 80 prijava, a u jednom slučaju zbog nanošenja telesnih povreda pirotehničkim sredstvom.

Jedan muškarac je pokušao da ilegalnu petardu ispali ispred policijske stanice.

Brojne telefonske govornice, automati za cigarete, kase za novine, automobili, stanovi i balkoni oštećeni su zbog pirotehnike.

 

Više raketa izazvale su požar u stanovima u Beču. Jedna raketa raznela je šaku jednom 41-ogodišnjem Bečliji neposredno posle ponoći.

 

Što se proslave Nove godine na ulicama Beča tiče u centru je policija podnela devet prijava zbog telesnih povreda, uhapsila jednu osobu zbog opiranja izvršnoj vlasti, te jedno lice pritvorila zbog prekršaja vezanog za zakon o strancima.

 

Podneto je pet prijava zbog seksualnog napastvovanja, jedna prijava zbog remećenja reda, kao i osam prijava i 16 kazni zbog kršenja zakona o pirotehnici.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...