STRADAO NA SKIJANJU: Mađarski bankar (57) pronađen mrtav na stazi!
Foto: Printskrin/Facebook

smrt na odmoru

STRADAO NA SKIJANJU: Mađarski bankar (57) pronađen mrtav na stazi!

Austrija -

SALCBURG - Mađarski turista, koji je pronađen mrtav na skijalištu Flahgau, je poznati bankar Zoltan Urban (57).

Okolnosti pod kojima je izgubio život, za sada su još nejasne i obdukcijom će biti utvrđeno da li je poginuo u nesreći prilikom skijanja ili je umro zbog nekog zdravstvenog problema.

On je došao u Austriju kako bi proveo novogodišnje praznike na skijanju. Pronađen je 30. decembra na stazi i odmah su alarmirani lekari, ali su mogli samo da konstatuju smrt.

Urban je od januara 2015. bio direktor državne Eksim banke. On je, u okviru akcionog plana, upravljao pozajmicama u visini od 300 miliona evra, koje je Evropska investiciona banka dozvolila kako bi se podsticala mala i srednja preduzeća u Mađarskoj.

Urban je bio od 2010.do 2013. bio član upravnog saveta Evropske investicione banke za Mađarsku. Njegovo poslednje javno pojavljivanje bilo je prilikom potpisivanja sporazuma u novembru, kada je Eksim banka dogovorila investiranje 100 miliona evra u kineski fond za centralnu i istočnu Evropu.

Kurir.rs/oe24.at

Foto printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja