ŠEF AUSTRIJSKE POLICIJE ŠOKIRAO ZEMLJU: Radarske kontrole su čisto šikaniranje, biće ih samo pred školama i obdaništima!
Foto: Profimedia

NEVIĐENO!

ŠEF AUSTRIJSKE POLICIJE ŠOKIRAO ZEMLJU: Radarske kontrole su čisto šikaniranje, biće ih samo pred školama i obdaništima!

Austrija -

BEČ - Novi ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kikl namerava da ograniči kontrole brzine radarima i smatra da bi takve kontrole policija trebalo da ubuduće sprovodi samo ispred škola i vrtića.

Kikl je kazao da namerava da naloži policiji da mobilne radare koristi samo gde je ugrožena bezbednost saobraćaja i ocenio da su sadašnje kontrole u neku ruku "šikaniranje građana".

"Svako zna za situaciju - prav put, tabla za ulazak u mesto i samo pet metara iza nje kontrola. Postavlja se pitanje čemu služi ova kontrola, bezbednosti ili drugoj svrsi", rekao je u intervjuu Klajne cajtungu.

foto: EPA/FLORIAN WIESER

Herbert Kikl: Sadašnje radarske kontrole su šikaniranje

"Ako se ispred škola ili vrtića često ne poštuje ograničenje brzine, onda će se tamo kontrolisati sve dok se ne postigne željeni uspeh. Ako se otežava saobraćaj zbog vozila koja stoje nepropisno na putu, onda će se protiv toga rigorozno delovati. Kod alkohola i droga ionako nema tolerancije", istakao je on.

Kikl kaže da je imao već razgovore i da je njegova ideja naišla na razumevanje na svim nivoima. On veruje da bezbednost u saobraćaju neće biti pogoršana ukidanjem radarskih kontrola.

"Naprotiv, želim da kontrole budu sprovedene ciljano, tamo gde se najviše ugrožava bezbednost", zaključio je on.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZORAN MARJANOVIĆ DOBIJA ALIBI? Evo ko će mu biti poslednji adut!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track