Najnovije vesti

(VIDEO) PORED MONSTRUMA SARA NIJE IMALA ŠANSE: Sestra brutalno ubijene Hrvatice u Austriji otkriva zlostavljanje koje je nesrećna žena preživela
Foto: Youtube/Printscreen

sramota

(VIDEO) PORED MONSTRUMA SARA NIJE IMALA ŠANSE: Sestra brutalno ubijene Hrvatice u Austriji otkriva zlostavljanje koje je nesrećna žena preživela

Austrija
15:04h

“Ubio sam svoju ženu!”, rekao je na nemačkom Dragan Katana policajcima koji su pozvonili na vrata stana njegove supruge u austrijskom gradu Bad Šalerbahu.

Sarajka Katana očajnički je pokušala da dozove  pomoć dok ju je suprug ubadao kuhinjskim nožem.

Uspela je da pozove broj Elene Valentić, supruge svog poslodavca Dragana, vlasnika hotela Valentino u kome je radila nepunih godinu dana. Elena Valentić javila se na poziv, ali čuli su se samo šumovi. U međuvremenu su na vrata stana pozvonili policajci i vrata im je otvorio ubica.

"Ja ću u petak u tri sata ići u policiju i reći kako je on zlostavljao moju sestru još u Hrvatskoj. Davio ju je pred ćerkom Ivanom, što su one i prijavile policiji. Bio joj je i uperio pištolj u čelo. Moja sestra je teško živela. Nas je isterao iz njihove kuće. Sigurna sam da je on ovo planirao jer niko nije znao da će doći. Tačno je da nisam htela da dođe u moju kuću. On bi nju ubio i u Hrvatskoj. Ali kad se ta tragedija već dogodila, dobro je što će mu se suditi u Austriji jer su ovde zakoni malo drugačiji", kaže Anica Martinović, sestra ubijene Sare Katane, koja živi u Griskirhenu, koji je oko sedam kilometara udaljen od mesta gde je oko godinu dana živela njena okrutno ubijena sestra.

"Reći ću vam samo da za 25 godina, koliko u ovom malom mestu živim i radim, nisam imao boljeg radnika. Ona je došla sa sestrom i pitala za posao i ostavila podatke. Kad se ukazala potreba za pomoćnom radnicom u kuhinji, pozvao sam je i ni jednog trenutka nisam zažalio što sam je zaposlio. Radila je u kuhinji, spremala sobe, pomagala mojoj supruzi oko pripreme doručka. Mi smo bili kao jedna porodica, kaže njen poslodavac Dragan Valentić.

"U nedelju popodne svi smo bili na ručku jer je moj sin slavio 16. rođendan, a ona je nakon toga ostala da radi do 22 sata. Kad je završila s poslom, krenula je kući. On je prišao iza leđa i pozvao je: ‘Sara! Sara!’. Pitala ga je: ‘Otkud ti?’. Rekao je da je doveo neko dete. Ostala je sama s njim i najvjerovatnije ga je pustila u stan i izbila je nakon toga svađa", tvrdi Valentić

Rekao je kako je čuo iz priča osoblja da se žalila na supruga, da je bio u toku razvod braka, koji je ona želela da spasi. Suprug je sa decom, 13-godišnjim sinom i 18-godišnjom ćerkom, došao prošle srede i ostao do subote.

Sarina sestra sumnja da je došao da je ubije. A Sara je čak nakon što je suprug otišao u Hrvatsku sa decom, kolegama na poslu rekla kako joj se čini da se Dragan popravio i da je bolji. I kako su nam rekli i njeni roditelji, bila je da ga  primiti kad nađe posao. Ali on je insistirao na razvodu, pa je dogovoreno da sin živi s majkom u Austriji i već je trebao da krene u školu, a ćerka sa ocem u Hrvatskoj.

"Ona je bila ta koja je radila i sve što je zaradila morala je dati njemu. On je bio zavisan od nje", rekla e žrtvina sestra.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Youtube printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...