(VIDEO) NOVI DETALJI NAPADA U BEČU: Napadač na čuvara iranske ambasade povezan sa islamistima!
Foto: Printscreen Youtube

terorizam u austriji

(VIDEO) NOVI DETALJI NAPADA U BEČU: Napadač na čuvara iranske ambasade povezan sa islamistima!

Austrija -

BEČ - Dvadesetšestogodišnji muškarac koji je ubijen u nedelju uveče posle napada na čuvara ispred rezidencije iranskog ambasadora u Beču imao je veze s političkim islamom, rekla je direktorka austrijske javne bezbednosti.

Prema preliminarnom ispitivanju materijala zaplenjenog u njegovom bečkom stanu taj Austrijanac egipatskog porekla imao je "jasne veze s političkim islamom" rekla je novinarima Mihaela Kardeis, generalna direktorka austrijske javne bezbednosti.

Ona je rekla danas da će biti potrebno nekoliko dana da se detaljno analizira zaplenjen materija. Ona nije dala detalje o motivu za napad niti profil čoveka.

U toku napada koji se dogodio oko 23.30 po lokalnom vremenu u nedelju, napadač i vojnik pali su u klinču na zemlju i vojnik je proboden nožem "nebrojeno puta", navela je policija.

On je u prvom trenutku upotrebio biber sprej a zatim je ispalio "najmanje četiri metka" u napadača koji je umro na licu mesta, navela je policija. Policija je posle napada saopštila da je vojnik više puta uboden nožem i da je preživeo samo zahvaljujući panciru koji je imao na sebi.

Vojnik, koji ima povrede ruke i u šoku, zbrinut je u bolnici. Policija je naložila pojačan nadzor ispred svih diplomatskih predstavništava u Beču.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja