(VIDEO) HAOS U GRACU: Zbog jake kiše grad pod vodom, morali da evakuišu tržni centar!
Foto: Printscreen Heute.at

nevreme u štajerskoj

(VIDEO) HAOS U GRACU: Zbog jake kiše grad pod vodom, morali da evakuišu tržni centar!

Austrija -

GRAC - Podrumi, podzemne garaže, bioskopi, tržni centri, samo su neke od lokacija na kojima su vatrogasci u Gracu morali da intervenišu u ponedeljak uveče zbog poplava.

Olujna kiše sa gradom koja je neprestano padala od 17.30 u štajerskoj prestonici izazvala je pravi kolaps. Poplavljene su kuće, a najviše su stradala naselja Štrasgang, Vecelsdorf, Lend i Gris. Svedoci kažu da je u njima nestalo struje i da je sve izgledalo kao u filmovima strave i užasa.

Obustavljen je tramvajski saobraćaj, a gradski prevoz se odvijao otežano. Gradska žičara je zaustavljena zbog grada. Otežano je funkcionisao i železnički saobraćaj.

Zbog poplava temelji jedne višespratnice na Griskau bili su ugroženi, zbog čega su inženjeri proveravali da li postoji opasnost od urušavanja. Aerodrom u Gracu je takođe pretpeo štete, zbog nevremena su otkazani svi letovi.

Veliku štetu pretpeo je i tržni centar "Siti park" koji je zatvoren zbog vode, koja je poplavila trgovine, a svi posetioci su evakuisani. U centrui je visina vode dosezala do 30 santimetara.

Sve do jutra 300 vatrogasaca saniralo je posledice nevremena i ispumpavalo vodu iz podruma, restorana, kuća... Nevreme je nanelo štete i izazvalo nevolje i u drugim mestima štajerske pokrajine, pa će vatrogasci imati i narednih dana pune ruke posla.

Kurir.rs/Heute

Foto printscreen Heute.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja