BEZ NEKOLIKO ZUBA I NA PRAGU DEMENCIJE: Evo kako monstrum Fricl provodi zatvorske dane 10 godina posle otkrića stravičnih zločina
Foto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

nije mu lako

BEZ NEKOLIKO ZUBA I NA PRAGU DEMENCIJE: Evo kako monstrum Fricl provodi zatvorske dane 10 godina posle otkrića stravičnih zločina

Austrija -

Monstrum Jozef Fricl (83), za kog se pre deset godina saznalo da je držao svoju ćerku Elizabet 24 godine kao seksualnog roba na tavanu njihove kuće u Amstetenu u Austriji, lošeg je zdravlja i prinuđen je da obavlja razne teške poslove u zatvoru. Takođe se navodi da pokazuje i prve znake demencije.

Veruje se da je on silovao svoju ćerku više od 3.000 puta, a ona je Friclu rodila sedmoro dece, kako je otkriveno 19. aprila 2008. godine.

Fricl je smešten u zatvoru Krems-Stejn, najbezbednijem zatvoru za psihijatrijske slučajeve u Austriji.

Njegova ćerka, koja sada ima 52 godine, živi pod novim imenom na tajnoj lokaciji. Friclovi monstruozni zločini su otkriveni kada je jedno od njegove dece sa Elizabet, palo u komu. On je dete odveo u bolnicu gde je otkriveno da je neuhranjeno i sa trulim zubima.

Kada je Elizabet dobila dozvolu da napusti tavan i poseti dete, uhapšena je, pa je rekla policiji za užasne zločine koje je počinio njen otac.

Fricl, koji je na suđenju rekao da je "imao dobru nameru", osuđen je na doživotnu robiju u martu 2009.

Ističe se da drugi zatvorenici baš i ne uživaju u Friclovom društvu, pa on većinu vremena provodi u samici.

U martu 2016. godine, Fricl je izgubio nekoliko zuba, posle tuče sa drugim zatvorenikom zbog lažnog profila na sajtu za upoznavanje koji su drugi zatvorenici napravili za Fricla.

Zloglasna kuća gde su se događala stravična mučenja prodata je u međuvremenu za 203.605 dolara.

Pretvorena je u nekoliko stanova. Novi vlasnici ističu da su renoviranjem kuće želeli da se oslobode njene mračne istorije.

Kurir.rs/Dejli star

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja