Najnovije vesti

PUTIN SUTRA U BEČU: 800 policajaca čuvaće ruskog predsednika, na ulicama KOBRE I VEGE
Foto: EPA

dočekaće ga državni vrh

PUTIN SUTRA U BEČU: 800 policajaca čuvaće ruskog predsednika, na ulicama KOBRE I VEGE

Austrija

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovaće sutra u jednodnevnu posetu Beču, gde će razgovarati sa državnim vrhom Austrije.

Oko 800 policajaca biće zaduženo za bezbednost visokog gosta, najavljeno je uoči posete, uz napomenu da će i delovi austrijske prestonice biti zatvarani.

 

U obezbeđivanje Putina uključene su razne jedinice policije, od specijalnih jedinica Vega i Kobra, do običnih policajaca.

 

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen primiće, uz vojne počasti svog ruskog kolegu, nakon čega će Putin razgovarati sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom.

foto: EPA/Christian Bruna


Zatim je predviđeno da Putin položi venac na spomenik palim ruskim borcima u pratnji šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel. Na kraju posete Putin će sa Van der Belenom obići izložbu "Ermitaž u gostima - dela majstora od Botičelija do Van Dajka".

 

Inače, policiji su prijavljene i dve demonstracije - jedna protiv Putina, a druga pod motom "Prijateljstvo sa Rusijom", pristalica Rusije.

 

Uoči posete Putina Beč, koji dolazi povodom 50-te godišnjice od potpisivanja sporazuma o snabdevanju gasom iz Rusije, Štrahe je zatražio od EU da ukine besmislene sankcije protiv Moskve.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...